Κυριακή 25 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πραγματική τρομοκρατία

Οι πάντες γνωρίζουν ότι εάν ένα πολεμικό αεροσκάφος μιας ξένης χώρας εισέλθει απροειδοποίητα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, θα «εγκλωβιστεί» αμέσως από τα αμερικανικά αντιαεροπορικά συστήματα και σε διάστημα ελάχιστων λεπτών -ίσως και δευτερολέπτων- ή θα υπακούσει στις εντολές των αρμοδίων ή θα καταρριφθεί. Εάν κάποιος πολίτης μιας χώρας, που έχει περάσει τα πάνδεινα από τις... φιλειρηνικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, βάλει μπουρλότο στην εκεί αμερικανική πρεσβεία ή σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση ή ακόμη και σ' ένα αμερικανικό αυτοκίνητο, θα χαρακτηριστεί αμέσως τρομοκράτης και η ηγεσία των ΗΠΑ θα ζητήσει την κεφαλή του επί πίνακι.

Οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία, όμως, απαιτούν και θέλουν να πετούν ανενόχλητα τα πολεμικά τους αεροπλάνα στον εναέριο χώρο του Ιράκ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κάθε λίγο και λιγάκι, προχωρούν και σε βομβαρδισμούς ρουτίνας(!), με τη συνήθη δικαιολογία, ότι τα αεροπλάνα τους «εγκλωβίστηκαν» από τα ιρακινά ραντάρ και, επόμενα, απειλούνταν από ενδεχόμενα πυρά..!

Αν αυτό δεν είναι η πραγματική, ωμή και σε όλο το άγριο μέγεθός της τρομοκρατία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και η απλή λογική έχει μείνει στα αζήτητα του περασμένου αιώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ