Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ»
Φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες

Την υπουργική απόφαση για καθιέρωση και φορολογικών απαλλαγών για ισχυρές επιχειρήσεις που εγκαθίστανται στις «Βιομηχανικές Περιοχές» (ΒΙΠΕ) υπέγραψαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και «Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας».

Πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου «απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων» με τον οποίο εκχωρούν και νέας κοπής κίνητρα σε μεγαλοεπιχειρηματίες που εγκαταστάθηκαν ή που πρόκειται να εγκατασταθούν σε βιομηχανικά πάρκα και οι οποίοι μέσω κρατικών επιδοτήσεων και κάθε είδους κινήτρων μέσω των λεγόμενων επενδυτικών νόμων αποσπούν πρόσθετους πόντους «ανταγωνιστικότητας» σε σύγκριση με τις μικρές επιχειρήσεις.

Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση:

  • Χορηγούν πλήρη απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης ή δωρεάς ακινήτων σε επιχειρήσεις που έχουν εγκατασταθεί ή που πρόκειται να εγκατασταθούν στα προσδιορισμένα βιομηχανικά πάρκα και ΒΙΠΕ.
  • Η υπεραξία που προκύπτει από την πώληση ακινήτων και λοιπών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων της προηγούμενης παραγράφου απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος κατά το μέρος που αντιστοιχεί στο κόστος μετεγκατάστασής τους.
  • Μοναδική προϋπόθεση είναι η λειτουργία της επιχείρησης στην επιλεγμένη ΒΙΠΕ για 5 χρόνια μετά την έκδοση της άδειας λειτουργίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ