Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Επιχείρηση χειραγώγησης με τα φοιτητικά δάνεια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τις προτάσεις του για τα φοιτητικά δάνεια παρουσίασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας που μεταδόθηκε και από βραδινή εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης, μία ομιλία που είχε στόχο να «προλάβει» τη χθεσινή ημέρα όπου επισήμως το ύψος των φοιτητικών δανείων έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, και τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται στα Πανεπιστήμια σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Μία ομιλία καθαρά προεκλογικής κατανάλωσης ενόψει της προεδρικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, δίχως καμία ουσία, καθώς το σχέδιο όπως το παρουσίασε συνίσταται μόνο στην αποτροπή του διπλασιασμού του επιτοκίου στο 6,8% από 1ης Ιουλίου. Εννοείται ότι το σχέδιο πρέπει να εγκριθεί ενώ ήδη οι Ρεπουμπλικανοί έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε ένα ακόμη σχέδιο για τα φοιτητικά δάνεια. Την «αναδιάρθρωσή» του, μέσω της υποτιθέμενης «ενοποίησης» διαφόρων δανείων σε ένα και μόνο δάνειο για κάθε φοιτητή και «διευκόλυνσης» της αποπληρωμής όπου οι απόφοιτοι έχουν το δικαίωμα να θέσουν ανώτατο όριο πληρωμών των δανείων τους ίσο με το 10% των αποδοχών τους, μέτρο το οποίο αρχικά επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το 2014, αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή δύο χρόνια νωρίτερα. Ωστόσο, οι προοπτικές είναι πολύ ζοφερές για τους φοιτητές καθώς τα δίδακτρα εκτοξεύονται ενώ οι αποδοχές όσων αποφοιτούν από τα Πανεπιστήμια, όσων τουλάχιστον βρουν δουλειά, είναι πολύ χαμηλές, τόσο που δεν αρκούν καν για την επιβίωσή τους, πόσο μάλλον να πληρώνουν και δάνεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ