Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΣΕ - ΠΟΔΝ
Στο πλευρό του συριακού λαού

Ολοκληρώθηκε η αποστολή στη Συρία

Ολοκληρώθηκε χτες η διεθνής αποστολή αλληλεγγύης και καταγραφής των γεγονότων στη Συρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθνικής Ενωσης Σύρων Φοιτητών και του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης της Συρίας. Οι δύο διεθνείς οργανώσεις είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με ηγέτες των κομμάτων του Πατριωτικού Μετώπου, τις αντίστοιχες οργανώσεις νεολαίας και φοιτητών, αλλά και με συνδικάτα και κινήματα ειρήνης για την κατάσταση στη Συρία, όπου κατήγγειλαν τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επεμβάσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στο λαό και τη νεολαία της Συρίας. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων εκφράστηκε τόσο από τον απλό κόσμο όσο και από τις οργανώσεις η ανάγκη έκφρασης αλληλεγγύης, καθώς ο λαός βρίσκεται εν μέσω κυρώσεων και απειλών.

Την Τρίτη συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Φεϊζάλ Μικντάντ, καθώς και με τον αναπληρωτή ΓΓ του κόμματος Μπάαθ, Αμπνταλάχ Αλ Ακχμάρ. Είχαν επίσης εποικοδομητικές συναντήσεις με τους ΓΓ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, Αμάρ Μπαγκντάς, και του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος (Ενοποιημένο), Χουνέιν Νέμερ. Επιπλέον, αντιπροσωπείες του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ επισκέφθηκαν το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο όρος Κάσιουν όπου απέτισαν φόρο τιμής.

Χτες, το ΠΣΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στη Συρία, όπου ο εκτελεστικός γραμματέας του, Ηρακλής Τσαβδαρίδης, ανάμεσα στα άλλα εξέφρασε την αλληλεγγύη της οργάνωσης στο συριακό λαό που υπερασπίζεται τη χώρα του από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους περιφερειακούς συμμάχους τους από την Τουρκία, τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου. Αναφέρθηκε στη συζητούμενη διαδικασία επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο κατά της Συρίας με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, που θα χειροτερεύσει τη ζωή του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ