Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Υποκριτές και πολιτικοί απατεώνες

-- Το ΚΚΕ τι προτείνει ως βασικό κατώτερο μισθό, με τις παρούσες συνθήκες;

-- Κοιτάξτε να δείτε, κάτω απ' τις παρούσες συνθήκες δίνουμε μια μεγάλη μάχη γιατί αυτή τη στιγμή γίνονται συλλογικές διαπραγματεύσεις. Τι συλλογικές δηλαδή; Η εργοδοσία με τις κλαδικές Ομοσπονδίες για τους μισθούς. Αυτή τη στιγμή Νεοδημοκράτες, ΠΑΣΟΚοι, ΣΥΡΙΖΑιοι συνδικαλιστές, κλείνουν συμβάσεις από 3%, 4%, 7% μέχρι 28% και 30% κάτω. Παλεύουμε, λοιπόν, να μην κλειστούν τέτοιες συμβάσεις, χωρίς να παραιτούμαστε από πιο ολοκληρωμένα αιτήματα. Πάνε και τις κλείνουν πριν τις εκλογές, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει μετά τις εκλογές. Το πράγμα είναι τραγικό. Στο κάτω - κάτω, δεν περιμένουν να πει τη θέση του ο ελληνικός λαός.

Δεύτερον, στο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που είναι η ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική διοίκηση έβγαλαν έξω απ' τη λίστα τους εκλεγμένους σωματείων, όπου στις αρχαιρεσίες είχαν πάρει μέρος οι μόνιμοι και οι συμβασιούχοι. Γιατί λέει είναι παράνομη η εκλογή αυτών των αντιπροσώπων, για 23 σωματεία. Πρέπει τώρα να ψηφίζουν μόνο οι μόνιμοι, σε μια περίοδο όπου οι έκτακτοι θα είναι περισσότεροι απ' τους μόνιμους, δηλαδή θα αποφασίζει η μειοψηφία.

Αυτοί που ζητάνε συμμαχία με το ΚΚΕ και ενότητα πιστεύουν ότι μπορούμε να πούμε ναι, όταν αποκλείουν και βγάζουν παράνομους τους συμβασιούχους που θα κυριαρχούν. Και κοιτάξτε, τα 5 σωματεία τα δέχτηκαν με την ψήφο των συμβασιούχων, γιατί η πλειοψηφία ήταν αυτοί. Αρα απέκλεισαν 23 σωματεία που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι με τους κομμουνιστές είχαν σοβαρή δύναμη και δέχτηκαν κάποια σωματεία που είχαν αυτοί πλειοψηφία.

Η ανάγνωση είναι διπλή εδώ: Να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τους συμβασιούχους και πάνω απ' όλα να πετάξουν έξω από τις ομοσπονδίες τους εκλεγμένους κομμουνιστές, φίλους του Κόμματος, αλλά και συμμάχους, που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά συστρατεύονται μαζί μας.

Είναι δυνατόν να πάμε να συνεργαστούμε σε κυβερνητικό επίπεδο; Είναι υποκριτές, ψεύτες και να μη θυμώνουν όταν λέμε ότι εδώ λειτουργούν ως πολιτικοί απατεώνες. Ενας κόσμος παραπλανήθηκε, πίστευε το ΠΑΣΟΚ του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» κτλ. Τώρα που θα ξαναγυρίσουν; Πίσω; Επιμένουμε ιδιαίτερα και αυτό αφορά τις νεότερες ηλικίες. Δεν μπορεί στη νεολαία να της μιλάς μόνο για το ίντερνετ και το «opengov», την ανοιχτή διακυβέρνηση και κάτι τέτοια. Χτες, μας ζάλισε ο κύριος Βενιζέλος, σαράντα επιτροπές και επιτροπάτα φτιάχνει για το πώς θα λειτουργήσει η νέα κυβέρνηση.

Αναρωτιόμουν, ο άνεργος τι έχει να κερδίσει απ' όλο αυτό; Δεν πάνε να κάνουν 40 επιτροπές; Το θέμα είναι η πολιτική που ακολουθούν. Επιτροπές, επιτροπάτα, παραεπιτροπές, λιγότεροι υπουργοί, θα έχουν γραμματέα για κάθε τομέα του υπουργείου. Εντάξει, θα έχουν 18 υπουργούς και 300 αποφοίτους του Harvard και του London School of Economics, δηλαδή των πανεπιστημίων εκείνων που παράγουν μαζικά στελέχη κυβερνήσεων που είναι με ένα τσεκούρι και τσεκουρώνουν τα πάντα.

Ο,τι λέμε σήμερα αφορά τις νέες ηλικίες, τώρα εμάς των μεγάλων ηλικιών μας «κόψανε», μας «κουρέψανε», αλλά τι θα γίνει με τους νέους ανθρώπους; Οι αποδέκτες αυτής της κοροϊδίας, οι αποδέκτες των συνεπειών απ' το να βγάλεις έξω τους συμβασιούχους, είναι κυρίως νέοι. Οι νέες ηλικίες θα είναι συμβασιούχοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2024-02-20 00:00:00.0)
Απεργούν οι εργαζόμενοι σήμερα στα νοσοκομεία (2019-03-14 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2018-07-19 00:00:00.0)
Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα (2018-03-15 00:00:00.0)
Τους άφησαν απ' έξω (2003-02-05 00:00:00.0)
Στο δρόμο οι συμβασιούχοι; (2002-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ