Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ποια είναι η ανάπτυξή τους...

Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ μιλούν για ανάπτυξη και παρουσιάζουν σχετικές προτάσεις, συνδέοντας την ανάπτυξη με το ότι θα ανοίξουν δουλειές και θα ξαναπάρει μπρος η οικονομία... Αυτή η προπαγάνδα, πέρα από τα επίσημα πολιτικά χείλη των κομμάτων, αναπαράγεται κατά κόρον σε σχολεία και σχολές, με στόχο ακριβώς τον εγκλωβισμό των νεανικών συνειδήσεων στο μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, με όποιον κομματικό μανδύα κι αν ντυθεί αυτός ο εγκλωβισμός. Στόχος τους, δηλαδή, είναι να μη συναντηθούν οι νέοι με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που αποδεικνύει ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης προς τα συμφέροντα του λαού, σε σύγκρουση με τον καπιταλιστικό τους μονόδρομο.

Η ανάπτυξη, για την οποία μιλούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., Καμμένος, Κατσέλη, Μπακογιάννη και ΔΗΜΑΡ, περνάει μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη ισοπέδωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και παροχών προς τους εργαζόμενους. Η ανάπτυξή τους επιτυγχάνεται με ακόμα πιο φθηνούς εργαζόμενους, με μεγάλες εφεδρείες ανέργων και με φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματίες, με επιδοτήσεις προς τους επιχειρηματίες για να προσελκύσουν επενδύσεις κ.τ.λ. Είναι απάτη, λοιπόν, για τους νέους ανθρώπους από τα λαϊκά στρώματα να πιστέψουν ότι θα είναι προς όφελός τους μια τέτοια ανάπτυξη. Οχι μόνο δε θα αυξηθεί η δυνατότητά τους να βρουν δουλειά, γιατί ο «στρατός» της ανεργίας θα διατηρείται και θα ανακυκλώνεται, ενώ και τα διαστήματα που θα μπαίνουν στην παραγωγή θα είναι όλο και με χειρότερους όρους εργασίας. Τα αντισταθμίσματα, που υπόσχονται τα παραπάνω κόμματα απέναντι σ' αυτήν την κόλαση για το λαό, είναι επίσης μια κοροϊδία. Είναι κάποια ψίχουλα δήθεν κοινωνικών παροχών, στην πραγματικότητα είναι κάποια προγράμματα ελεημοσύνης των ΜΚΟ και προγράμματα συγκάλυψης της ανεργίας, είτε με κατάρτιση, είτε με «εθελοντική» - τσάμπα δουλειά. Σε καμιά περίπτωση, λοιπόν, με την καπιταλιστική τους ανάπτυξη δε θα γυρίσουν οι εργαζόμενοι στα επίπεδα των κατακτήσεων που είχαν πριν από την κρίση.

Από την άλλη, υπάρχουν οι αντιφάσεις και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη. Γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ καπιταλιστική ανάπτυξη θέλει. Λέει να ρίξουν λεφτά οι τράπεζες στην «πραγματική οικονομία», δηλαδή στους βιομήχανους. Είναι ριζωμένος - και το διακηρύσσει σε όλους τους τόνους - στην ΕΕ, δηλαδή στους όρους και τις συνθήκες μιας ένωσης καπιταλιστικών κρατών, που όλα παίρνουν αντίστοιχα μέτρα τσακίσματος των λαϊκών εισοδημάτων και δικαιωμάτων ή κάποια κράτη έχουν πάρει αυτά τα μέτρα εδώ και αρκετά χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα, η ανάπτυξη που υπόσχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δηλαδή με φθηνούς εργαζόμενους που θα μπαινοβγαίνουν από την εργασία στην ανεργία, με τσάκισμα της ασφάλισης κ.ο.κ. Ετσι προχωράει η καπιταλιστική ανάπτυξη σε όλες τις χώρες. Γι' αυτό και είναι ψέμα να υπόσχεται μαζί με την καπιταλιστική ανάπτυξη και επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προηγούμενα επίπεδα. Αλλωστε τώρα οι δυνάμεις του στα συνδικάτα υπογράφουν συμβάσεις με μείωση μισθών, όπως πχ στα ΕΛΠΕ, στα Σούπερ Μάρκετ «Βερόπουλος»,κλπ.

Μόνο με λαϊκή εξουσία μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη πραγματικά για το λαό, γιατί οι μεγάλες επιχειρήσεις θα γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, δεν θα υπάρχουν καπιταλιστές και τότε θα απελευθερωθεί τεράστιος πλούτος που σήμερα τον καρπώνονται οι καπιταλιστές και να πάει πραγματικά για τις ανάγκες του λαού. Αυτό προϋποθέτει λαό οργανωμένο και αποφασισμένο να πάρει την εξουσία στα χέρια του. Γι' αυτό και ισχυρό ΚΚΕ σήμερα σημαίνει πιο δυνατός λαός αύριο να διεκδικήσει και να πάρει τη ζωή του στα δικά του χέρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ