Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Απαντοχή για τους εργαζόμενους το ισχυρό ΚΚΕ

«Ενα πιο ισχυρό ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες και προϋποθέσεις όχι απλά να χρησιμοποιηθεί αυτή η ψήφος σαν ασπίδα για να μην πάρουν πίσω κι άλλες εργατικές κατακτήσεις, αλλά να χρησιμοποιηθεί και σαν δόρυ για νέα επίθεση που θα κερδίσει νέες κατακτήσεις για να δημιουργηθούν άλλοι όροι ανάπτυξης του τόπου». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας, μιλώντας στους εργάτες του εργοστασίου υαλουργίας «ΓΙΟΥΛΑ» στο Αιγάλεω. Ο Σπ. Χαλβατζής περιόδευσε στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου και μίλησε με εργάτες που βιώνουν και στο χώρο εργασίας, αλλά και στα σπίτια και τις οικογένειές τους τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής. Απάντησε σε ερωτήσεις και ανέλυσε τις θέσεις του ΚΚΕ. Μιλώντας ειδικότερα σε συγκέντρωση εργαζομένων στο χώρο του μηχανουργείου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι έρχεται θύελλα. Και όλα αυτά που ήρθαν ήταν αποτέλεσμα και συνέπεια της πολιτικής της αστικής τάξης, της ΕΕ, των μονοπωλίων, που συναποφασίζεται από όλα τα κόμματα του δικομματισμού».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, επισήμανε: «Εμείς παλεύουμε για εργατική λαϊκή εξουσία. Για να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας χρειάζεται αλλαγή τάξης στην εξουσία. Μια εργατική λαϊκή εξουσία, με οικονομικό σχεδιασμό, με εργατικό λαϊκό έλεγχο, μπορεί να βάλει σε κίνηση όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να βοηθήσει την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανίας, του τουρισμού κ.ά.».

Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να πάνε στην κάλπη άφοβα, να αξιολογήσουν, να κρίνουν ποιος πάλεψε στο πλευρό τους και στήριξε τα δίκαια αιτήματά τους. «Εμείς, σημείωσε, δεν υποσχόμαστε ότι την επόμενη θα λύσουμε προβλήματα, αλλά όπως χτες, όπως σήμερα, έτσι και αύριο ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ και στη Βουλή και στο λαό θα είναι η απαντοχή για τους εργαζόμενους, θα είναι αυτή η γραμμή άμυνας και ταυτόχρονα και επίθεσης για να μην κυριαρχήσει η λογική της υποταγής και του συμβιβασμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας (2015-07-25 00:00:00.0)
Καθημερινές οι εξορμήσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς (2013-06-26 00:00:00.0)
Δε γίνεται ανεξάρτητη Δικαιοσύνη σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα (2009-12-15 00:00:00.0)
Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση (2009-03-20 00:00:00.0)
Η νεολαία να συμβάλει στη συγκρότηση του Μετώπου (2005-08-27 00:00:00.0)
Οι εργάτες δεν μπορούν να ψηφίζουν τα κόμματα των αφεντικών τους (2004-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ