Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ ανατρέπει το απάνθρωπο σύστημα

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ ανατρέπει τη βαρβαρότητα των μονοπωλίων σε βάρος της ίδιας της ζωής των ανθρώπων, σημείωσε ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση στην Κατερίνη. Στη συγκέντρωση, μίλησε επίσης ο Νίκος Σαλπιστής, υποψήφιος βουλευτής Πιερίας.

Ο Γ. Μαργαρίτης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα με πολλές δυνατότητες και αγαθά. Εχει επίσης μορφωμένους ανθρώπους, εμπειρία στην παραγωγή, δημιουργική διάθεση. Ευλογημένη θα λέγαμε χώρα, τόσο από το γεωγραφικό της περιβάλλον, όσο και από την ιστορική συγκυρία και την ποιότητα των ανθρώπων της. Μα εδώ προβάλλει η μεγάλη αντίφαση που ο καπιταλισμός δημιουργεί και η κρίση του την οδηγεί ως τις έσχατες συνέπειες. Σε αυτήν τη γεμάτη δυνατότητες χώρα, η παραγωγή απαξιώνεται, συρρικνώνεται, εκμηδενίζεται. Οι άνθρωποι δε που την κατοικούν - στη μεγάλη τους πλειονότητα - φτωχαίνουν καθημερινά και εξαθλιώνονται. Βλέπουν να χάνουν ακόμα και εκείνα τα βασικά και απαραίτητα που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει πολιτισμένα: Το δικαίωμα στην υγεία, στη μόρφωση, στη σύνταξη και τη φροντίδα στα γεράματα, την πρόνοια για τα παιδιά, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για όσους χρειάζονται αρωγή. Το δικαίωμα στην εργασία και στην εκπορευόμενη από αυτήν αξιοπρέπεια επίσης. Για την ακρίβεια, ακόμα και τα πλέον στοιχειώδη απ' όσα δημιουργούσαν - ακόμα και στο αστικό πλαίσιο - ένα δίχτυ πρόνοιας δηλαδή, μετατρέπονται σε "εμπορεύματα" που πρέπει να αγοραστούν, παύουν να είναι κοινωνική υποχρέωση, και τα δικαιούνται μόνο όσοι μπορούν να τα αγοράσουν.

Αυτήν τη βασική αντίφαση έρχεται να λύσει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία. Η πρόταση ανατρέπει το απάνθρωπο πλαίσιο στο οποίο μάς έχουν οδηγήσει οι καπιταλιστικές προοπτικές, τα μεγαλεπήβολα πολιτικά σχέδια τύπου Μάαστριχτ και ΕΕ και οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις - τα κόμματα - που προωθούν σχεδιασμούς και πρακτικές στην υπηρεσία του κέρδους των μονοπωλίων σε βάρος της ίδιας της ζωής των ανθρώπων. Υπερβάλλουμε; Τι δηλαδή λιγότερο σημαίνει να μην έχουν οι άνθρωποι πρόσβαση σε περίθαλψη και φάρμακα!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ