Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΔΗΜΑΡ
Ζητά ψήφο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Να δώσουν ψήφο στη ΔΗΜΑΡ, ώστε να αναγκαστεί το ΠΑΣΟΚ να μετατοπιστεί από τις θέσεις του και έτσι να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσά τους, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

Ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε ότι θέλει την Ελλάδα στην ΕΕ, θέλει την ΕΕ ισχυρότερη και υποσχέθηκε και αυτός σταδιακή απαγκίστρωση απ' το μνημόνιο. Υπερασπίστηκε το στόχο του μηδενικού ελλείμματος, αποκρύπτοντας ότι αυτός περνάει μέσα από απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και μέσα απ' το πετσόκομμα δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα.

Πανηγύρισε για τη διαφαινόμενη εκλογή Ολάντ στη Γαλλία, ισχυριζόμενος ότι δίνει «ένα ηχηρό χαστούκι στους φορείς των αντιλήψεων του μονόδρομου» και ότι «θα προξενήσει ρήγμα στη γραμμή της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ατελεύτητης λιτότητας»! Εμπαίζοντας το λαό, πρόσθεσε ότι «η νίκη του θα μας επιτρέψει από καλύτερες θέσεις και σε ένα ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό περιβάλλον να προωθήσουμε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο» και ευθαρσώς δήλωσε «αν ζούσαμε στη Γαλλία θα τον στηρίζαμε για τον απλούστατο λόγο ότι το πρόγραμμα του Ολάντ σε μεγάλο βαθμό είναι σαν το δικό μας».

Ο Φ. Κουβέλης εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι αν σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνεργασία του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο «όπου υπάρχει σεισμός υπάρχουν και μετατοπίσεις» και κάλεσε το λαό να τον προκαλέσει με την ψήφο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ