Κυριακή 4 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Υποδοχή

Η άνοιξη ήρθε, έρχεται τέλος πάντων. Ας γεμίσουμε να ανθοδοχεία μας με κατακίτρινες μαργαρίτες και ας αφήσουμε ανοιχτό παράθυρο, πού ξέρετε, μπορεί να δεχτούμε μια σύντομη επίσκεψη μιας πανέμορφης πεταλούδας. Η φωτογραφία είναι από την εξαιρετική έκδοση «Οι πεταλούδες της Ελλάδας».

Να ετοιμάσουμε κάτι;

Για την πίτα αυτή, που σας προτείνουμε, χρειαζόμαστε ένα κιλό διάφορα χόρτα από αυτά που γίνονται τσιγαριστά, όπως σπανάκι, λάπαθα, καυκαλήθρες, πράσα κλπ., λίγο άνηθο, 3 κρεμμύδια, ένα φλιτζάνι λάδι και αλατοπίπερο. Αυτά, αν τη θέλουμε σκέτη χωρίς τυρί.

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ τα χόρτα. Τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με όλα τα υλικά μαζί. Στο μεταξύ, έχουμε ανοίξει φύλλα και στρώνουμε 4 κάτω, αφού αλείψουμε με λάδι ένα ένα. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση χόρτα και ένα φύλλο, ύστερα άλλη μια στρώση χόρτα και άλλο φύλλο και, τέλος, τα υπόλοιπα χόρτα και τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδωμένα. Οταν τελειώσετε, τη χαράζετε σε κομμάτια, ραντίζετε το πάνω φύλλο με λίγο νερό και την ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά στην αρχή και μετά στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά ακόμη. Σε περίπτωση που δε θέλετε τη χορτόπιτα σκέτη, προσθέστε 1/4 φέτα τριμμένη και δυο αυγά στα τσιγαρισμένα χόρτα. Η Ευαγγελία Σολωμού που μας «έδωσε» τη συνταγή, από το βιβλίο της «Μπατιρομαγειρική» (εκδόσεις «Περίπλους»), μας λέει ότι θα χρειαστούμε: 1 κιλό χόρτα, 3 κρεμμύδια, 1 φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι, και για το φύλλο ένα κιλό αλεύρι, ένα φλιτζάνι λάδι, αλάτι, δυο φλιτζάνια νερό, 1/4 κιλό φέτα και δύο αυγά... Καλή όρεξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ