Παρασκευή 4 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Παρεμποδίζουν την προεκλογική δράση του Κόμματος

Προσαγωγές στη διάρκεια αφισοκόλλησης στη Θεσσαλονίκη, αφισοκυνηγοί ο Δήμος Φυλής και η εταιρεία «Νέα Οδός»

Προσπάθεια τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της πολιτικής - προεκλογικής δράσης του ΚΚΕ, καταγγέλλει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, καθώς την τελευταία βδομάδα εκδηλώνεται μπαράζ προσαγωγών μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της παράνομης δήθεν αφισοκόλλησης. Μόλις προχτές το βράδυ, η αστυνομία προσήγαγε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΑΤ Ανω Πόλης και στο ΑΤ Βαρδαρόσασταν, ενώ επιχείρηση εξακρίβωσης στοιχείων στήθηκε από την αστυνομία στην Καλαμαριά. Σε όλες τις περιπτώσεις, υπήρξε άμεση αντίδραση και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αφέθηκαν ελεύθερα.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν είναι τυχαίες. Εντάσσονται στην προσπάθεια τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της πολιτικής - προεκλογικής δράσης του ΚΚΕ.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Πως τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οπαδοί, λεπτό το λεπτό μέχρι το άνοιγμα της κάλπης, θα δώσουν ακόμη πιο αποφασιστικά τη μάχη για πιο ισχυρό ΚΚΕ. Ετσι ώστε η επόμενη μέρα να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία πανέτοιμους και πιο δυνατούς σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να αντιμετωπίσουν τη νέα αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται, για να ανοίξει τώρα ο δρόμος της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων».

Αντίστοιχα περιστατικά, με δήμους και φορείς που τις τελευταίες μέρες έχουν μετατραπεί σε αφισοκυνηγούς, δείχνοντας το μένος τους για το ΚΚΕ και την απήχηση των θέσεών του στο λαό, καταγράφονται και σε άλλε περιοχές. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία των Κομματικών Οργανώσεων Δήμου Φυλής του ΚΚΕ, ότι ο δήμαρχος Δ. Μπουραΐμης και η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο κάνουν συστηματική προσπάθεια να παρεμποδίσουν την πολιτική δράσης του ΚΚΕ. Οπως μάλιστα καταγγέλλουν, «τη Δευτέρα 30/4 η Δημοτική Αστυνομία απειλούσε συνεργείο προπαγάνδας του ΚΚΕ με το επιχείρημα ότι απαγορεύεται η αφισοκόλληση γιατί ρυπαίνει».

Δίπλα σ' αυτούς, η εταιρεία «Νέα Οδός», που διαχειρίζεται τον εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ενοχλήθηκε απ' τα προεκλογικά πανό που ανάρτησε το ΚΚΕ και χτες το απόγευμα συνεργεία της τα αποκαθήλωναν, δηλώνοντας ότι δεν επιτρέπεται η ανάρτηση πανό «δίχως άδεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικάζονται αύριο στελέχη της ΚΝΕ και η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» (2015-06-17 00:00:00.0)
Ποινή φυλάκισης 3 μηνών σε στέλεχος της ΚΝΕ (2009-05-21 00:00:00.0)
Επιχείρηση τρομοκράτησης (2008-02-05 00:00:00.0)
Απαράδεκτη δικαστική δίωξη (2003-07-16 00:00:00.0)
Τρία περιπολικά για τρεις Κνίτες! (1998-02-13 00:00:00.0)
Στο κενό η προσπάθεια εκφοβισμού των κομμουνιστών (1997-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ