Παρασκευή 4 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ
Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Περισσότερο από κάθε άλλον οι νέοι άνθρωποι πρέπει μπροστά από την κάλπη να σταθούν έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Οι νέοι έχουν δεδομένο ότι την επομένη των εκλογών θα πρέπει να καταφέρουν να ζήσουν με 400 και 500 ευρώ. Οι νέοι που βρίσκονται στην κατάρτιση θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα δίδακτρα που όλο και περισσότερο δυσκολεύονται να τα εξασφαλίσουν και τις απειλές ότι θα πεταχτούν έξω από τις σχολές. Οι νέοι που βρίσκονται στις ανώτατες σχολές θα βρίσκονται αντιμέτωποι την επόμενη μέρα των εκλογών με το κόστος των σπουδών τους που θα αυξάνεται, με τη σίτιση που όλο θα μειώνεται η δωρεάν παροχή της μέχρι να κοπεί εντελώς, με τις τραγικές ελλείψεις στη στέγαση που κι αυτή θα πάψει να είναι δωρεάν, με το κόστος συγγραμμάτων και αναλώσιμων που όλο και αυξάνεται κ.ο.κ. Πώς μπορούν να αντισταθούν σε όλα αυτά; Ποιο κόμμα μπορούν να εμπιστευτούν για να δυναμώσουν οι αγώνες τους απέναντι σ' αυτή την καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο δύσκολη; Ποιες δυνάμεις ήταν στο πλάι τους και πριν τις εκλογές αντιπαλεύοντας κάθε μέτρο που μετατρέπεται σε χαράτσι για τους νέους των εργατικών και γενικότερα των λαϊκών οικογενειών; Αβίαστα βγαίνει η απάντηση: Το ΚΚΕ.

Να σκεφτούν, λοιπόν, οι νέοι μπροστά στις κάλπες πόσο περισσότερο θα ενισχυθεί η δυνατότητά τους να βάζουν εμπόδια σ' αυτή την πολιτική με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Να σκεφτούν οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι πώς μπορούν να υπερασπιστούν το μισθό και τα δικαιώματά του κόμματα που από τη μια του τάζουν ακύρωση του μνημονίου κι από την άλλη, την ίδια στιγμή, υπογράφουν οι συνδικαλιστές τους συμβάσεις με μειώσεις μισθών; Να σκεφτούν οι νέοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πώς μπορούν να εμπιστευτούν κόμματα που τάχα διαφώνησαν και δεν ψήφισαν το νόμο - πλαίσιο και την ίδια στιγμή στελέχη τους μπαίνουν υποψήφιοι για τα συμβούλια διοίκησης και σπεύδουν να πιάσουν στασίδι στις νέες κλίκες που δημιουργεί ο αντιδραστικός νόμος; Αυτά κάνουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, γι' αυτό είναι αναξιόπιστες. Ας σκεφτούν οι νέοι πώς είναι δυνατό να εμπιστευτούν πολιτικές δυνάμεις που λίγους μήνες έβαζαν τη μάσκα του «ακομμάτιστου» και συναντιούνταν στο Σύνταγμα με τη «Χρυσή Αυγή» καλλιεργώντας αυταπάτες ή προβοκάτσιες περί εισβολής στη Βουλή, φωνάζοντας «οι 300 στο Γουδή» κ.ο.κ. και τώρα ξαναπήραν τις κομματικές ταυτότητες και διεκδικούν την είσοδό τους ή την ενίσχυσή τους στο αστικό Κοινοβούλιο; Τέτοια δύναμη είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η καθαρότητα, η ευθύτητα και η συνέπεια του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων δεν μπορεί να συγκριθούν με κανενός άλλου κόμματος. Και είναι εγγύηση και σιγουριά για τους νέους αυτά τα στοιχεία της πολιτικής, της στάσης και της δράσης του ΚΚΕ. Γιατί κοιτάζοντας το μέλλον τους από την επομένη των εκλογών και μετά μπορούν να βλέπουν στο ΚΚΕ τη δική τους δύναμη. Μπορούν να βλέπουν την ελπίδα της ενίσχυσης και διεύρυνσης μιας λαϊκής πλειοψηφίας που θα διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει. Οι νέοι μπορούν να φέρουν, με την ψήφο τους σήμερα και την ενδυνάμωση των αγώνων τους αύριο, πιο κοντά την ώρα που θα γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής τους με εξουσία της εργατικής τάξης και των σύμμαχών της λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ