Παρασκευή 4 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Ερωτηματικά για μεθοδεύσεις στο Δήμο Συκεών

Περιοδεία χτες από τον Χ. Βέλλη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται αναφορικά με τα όσα διαδίδονται τις τελευταίες μέρες για σχέδιο της διοίκησης του Δήμου Συκεών στη Θεσσαλονίκη να χρησιμοποιήσει ως εκλογικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που απασχολεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σε αθλητικά τμήματα, κλπ. Σύμφωνα με όσα ακούγονται, στέλεχος της διοίκησης του δήμου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ότι θα εργαστούν κανονικά την Κυριακή για να μεταφέρουν τους ηλικιωμένους να ψηφίσουν, ενώ στους υπόλοιπους είπε πως θα παρουσιασθούν στα εκλογικά τμήματα ως εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ!

Στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Βέλλης στους χώρους στέγασης αυτών των προγραμμάτων, κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να εγκαταλείψει τυχόν τέτοιους σχεδιασμούς. Την προειδοποίησε ακόμα να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους ως εκλογικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, να μην τολμήσει να εκβιάσει και να απειλήσει κανέναν εργαζόμενο πατώντας στην ανάγκη του για δουλειά. Πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του δήμου αναγκάζει εργαζόμενους να παίξουν αυτόν το ρόλο και θύμισε την περίπτωση συνδικαλίστριας της ΠΑΣΚΕ από το Σωματείο Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που βρέθηκε με σφραγισμένους φακέλους της εφορευτικής επιτροπής και κατέληξε στο Αυτόφωρο.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι η χρησιμοποίηση δημοτικών υπαλλήλων ως εκλογικών αντιπροσώπων είναι παράνομη και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις. «Αντιδράστε σε ό,τι καταρρακώνει την αξιοπρέπειά σας. Μην αποδέχεστε να μετατρέπουν το δικαίωμά σας στην εργασία σε εργαλείο συνδιαλλαγής και εκβιασμών. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας», είπε ο Χ. Βέλλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ