Σάββατο 5 Μάη 2012 - Κυριακή 6 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους Παλαιστίνιους αγωνιστές

Την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους αγωνιστές που βρίσκονται φυλακισμένοι στις ισραηλινές φυλακές εκφράζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του με αφορμή και το γεγονός ότι επιδεινώνονται οι συνθήκες κράτησής τους.

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του, στον αγωνιστή Αχμαντ Σαντάτ, ΓΓ του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (του οποίου η υγεία επιδεινώθηκε τις τελευταίες μέρες), όπως και σε όλους τους Παλαιστίνιους αγωνιστές, που βρίσκονται φυλακισμένοι στις ισραηλινές φυλακές και έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης κι ενάντια στην πρακτική της απομόνωσης των λαϊκών αγωνιστών όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων, που φτάνει έως και τα 10 χρόνια.

Καταδικάζουμε το κράτος του Ισραήλ, που με την ανοχή και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της ΕΕ, και του ΝΑΤΟ, συνεχίζει τις απάνθρωπες πρακτικές του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της περιοχής.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να εντείνουν την σταθερή τους και συνεπή αλληλεγγύη προς τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Στις εκλογές της 6ης Μάη να καταδικάσουν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υποστηρίζουν τη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και τη συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή. Να γυρίσουν την πλάτη τους στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που στηρίζουν την ΕΕ, την ώρα που αυτή αναπτύσσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ. Να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, που με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του δίκαιου αντιιμπεριαλιστικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Σε κίνδυνο η ζωή των απεργών πείνας

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ εμφανίστηκαν δύο από τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη κράτησή τους υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης, δηλαδή χωρίς απαγγελία κατηγορίας. Οι Θάερ Χααλάχλα και Μπιλάλ Ντιάμπ βρίσκονται στην 66η ημέρα απεργίας πείνας και μεταφέρθηκαν με καροτσάκι στο δικαστήριο, με τον δεύτερο να λιποθυμά μόλις 10 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Ο Χααλάχλα υποστήριξε ότι προχώρησε σε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τους 22 μήνες κράτησής του, χωρίς να του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία. «Ζητώ μόνο να ζήσω με αξιοπρέπεια με την οικογένειά μου και την κόρη μου» τόνισε. Παίρνοντας το λόγο, εκπρόσωπος της ισραηλινής οργάνωσης «Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» προειδοποίησε ότι η ζωή των δύο βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και συμπλήρωσε ότι στο ίδιο σημείο θα βρεθούν σύντομα και άλλοι 10 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που διανύουν την 40ή ημέρα απεργίας πείνας.

Από τις 17 Απριλίου σε απεργία πείνας βρίσκονται 1.550 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης και ζητώντας την άρση του καθεστώτος διοικητικής κράτησης. Το κύμα διαμαρτυρίας έχει πυροδοτήσει πλήθος επικρίσεων για τη στάση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής. Ακόμα και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ρίτσαρντ Φολκ, ζήτησε από το Ισραήλ «ν' αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντι τόσο στους απεργούς πείνας όσο και στους Παλαιστίνιους κρατούμενους, στη βάση του διεθνούς δικαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ