Σάββατο 5 Μάη 2012 - Κυριακή 6 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΟ - ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 1% καθώς οι συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις αντισταθμίζουν τις προσπάθειες μείωσης του κόστους δανεισμού. Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι κατά τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, το Διοικητικό Συμβούλιό της αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 1,00%, 1,75% και 0,25% αντιστοίχως.

LUFTHANSA - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας στις διοικητικές της υπηρεσίες ανά τον κόσμο στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για επιστροφή στην κερδοφορία. Η Lufthansa, η οποία απασχολεί περίπου 117.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι το ένα τρίτο από τις περικοπές αναμένεται να προέλθει από τη μείωση του προσωπικού. «Μπορούμε μόνο να διαφυλάξουμε θέσεις εργασίας μακροπρόθεσμα και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις αναδιοργανώνοντας τις διοικητικές λειτουργίες και αποδεχόμενοι τις περικοπές σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής Κριστόφ Φραντς.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΑ Η αγορά ακινήτων της Βρετανίας υφίσταται τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που άρχισε η καταγραφή σχετικών στοιχείων, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την Ευρωζώνη οδηγεί σε μείωση των τιμών. Οπως ανέφερε η εταιρεία δεδομένων για επενδύσεις στην αγορά ακινήτων Investment Property Databank (IPD), η αξία των γραφείων, καταστημάτων και αποθηκών μειώθηκε 0,7% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, σε συνέχεια της μείωσης 0,1% στο προηγούμενο τρίμηνο, και ήταν χαμηλότερη κατά 31% σε σχέση με το υψηλό επίπεδο του Σεπτεμβρίου 2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ