Δευτέρα 7 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Βουλευτικές εκλογές

ΕΡΕΒΑΝ.--

Εκλογές για την ανάδειξη 131 βουλευτών, διεξήχθησαν χτες στην Αρμενία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το προβάδισμα φαίνεται να έχει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Σερζ Σαρκισιάν έναντι του Κόμματος Αρμενία της Ευημερίας του Γκάγκιγκ Τσαρουκιάν (κόμμα του οποίου συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό).

Πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία στην Αρμενία μετά τις pροεδρικές εκλογές του 2008, όπου σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και χιλιάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για εκλογική νοθεία. Είχαν σκοτωθεί 7 πολίτες και ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 130 άτομα. Τότε είχε επικρατήσει ο Σερζ Σαρκισιάν, με ποσοστό 52,82%, ενώ ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Λέβον Τερ - Πετροσιάν, είχε συγκεντρώσει ποσοστό 21,5%.

Εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, το Σάββατο, τουλάχιστον 144 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη στο χώρο συγκέντρωσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του πρωθυπουργού Σερζ Σαρκοσιάν. Ενα αναμμένο τσιγάρο προκάλεσε έκρηξη σε μπαλόνι με ήλιο που ήταν στην κεντρική πλατεία όπου διεξαγόταν η συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ