Δευτέρα 7 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι πολύνεκρες επιθέσεις

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε την Παρασκευή στην πόλη Καρ της περιοχής Μπαχούρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με στόχο αστυνομικό φυλάκιο. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 11 άμαχοι και οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι «Ταλιμπάν», ενώ ακόμα 40 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί, που στην περιοχή υπήρχε αρκετός κόσμος.

Παράλληλα, αντιδράσεις προκαλούν οι δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον σιιτών, στο Πακιστάν στο γειτονικό Αφγανιστάν. Σιίτες διαδήλωσαν στην Καμπούλ, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «θάνατος στην τρομοκρατία» και «ντροπή στο Πακιστάν», με αφορμή σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Μπαλουχιστάν τον προηγούμενο διάστημα.

Στο πεδίο των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν, σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χτες σκοτώθηκε μέλος των αμεριακανο-ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις κατοχικές δυνάμεις στους 138 από την αρχή του 2012.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι Αμερικανοί που επιθυμούν την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και παράλληλα αντιτίθεται σε μια σημαντική, μακροπρόθεσμη δέσμευση στην υποστήριξη της οικονομίας και της ασφάλειας της χώρας αυτής. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 77% των ερωτηθέντων είπε ότι θέλει όλα τα αμερικανικά μάχιμα στρατεύματα, να έχουν αποχωρήσει από το Αφγανιστάν ως τα τέλη του 2012, ενώ το 73%, είπε ότι δε θέλει οι ΗΠΑ να διατηρήσουν μόνιμες βάσεις στο Αφγανιστάν.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι Αμερικανοί εξακολουθούν να στηρίζουν τη μετάλλαξη της κατοχής και τη διατήρηση εκπαιδευτών και των ειδικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, με πρόσχημα την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων και την καταδίωξη της αλ Κάιντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ