Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
«Θερίζει» το... κρύο

Πρωτοφανείς οι χιονοπτώσεις στη Βρετανία

Associated Press

Πρωτοφανείς οι χιονοπτώσεις στη Βρετανία
ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Πικρός και δύσκολος θα είναι ο αποχαιρετισμός του φετινού χειμώνα για εκατομμύρια Βρετανούς και Ιρλανδούς, αφού τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα, όπως θυελλώδεις άνεμοι, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες που πλήττουν τις χώρες αυτές, έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, κυκλοφοριακό χάος και πιθανώς την απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Κατ' αρχάς, η Χιονοθύελλα που έπληξε χτες τη Βόρεια Αγγλία και τη Σκοτία, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό περίπου εκατό χιλιάδες σπίτια, αλλά και να διακοπεί η κίνηση στους μεγαλύτερους οδικούς άξονες, ενώ σταμάτησε και η κυκλοφορία των τρένων, όπως ανέφεραν Βρετανοί αξιωματούχοι, ενώ πρόσθεσαν ότι και ο αυτοκινητόδρομος Μ74 που συνδέει τη Σκοτία και την Αγγλία έκλεισε. Εκτός αυτού, η μετεωρολογική υπηρεσία πρόβλεψε νέες χιονοπτώσεις για τις προσεχείς 24 ώρες.

Στην Ιρλανδία, εξαιτίας και πάλι πολύ πυκνής χιονοθύελλας, έκλεισε το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, ακυρώθηκαν τα δρομολόγια των πορθμείων και αρκετά σχολεία δε λειτούργησαν. Τα εντονότερα φαινόμενα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αναφέρθηκαν στις ανατολικές ακτές του νησιού. Στη Βόρεια Ιρλανδία περίπου 60.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και έκλεισε το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ. Κλειστά παρέμειναν αρκετά σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ