Κυριακή 4 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαγνητίζει το ντέρμπι των αιωνίων

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα αγωνιστικά τους ξίφη στο ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟ συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα

Sportidea

Το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟ συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα
Χωρίς περιθώρια για στραβοπατήματα, οι μεγάλοι της Εθνικής Κατηγορίας καλούνται σήμερα και αύριο να αντεπεξέλθουν θετικά σε ακόμα μία δοκιμασία στο πρωτάθλημα. Η 21η αγωνιστική είναι αρκετά κρίσιμη για τους μνηστήρες της Ευρώπης, κυρίως για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Το «τριφύλλι» πάντως έχει διπλή αποστολή, καθώς όχι μόνο ορέγεται τους τρεις βαθμούς που του είναι απαραίτητοι, αλλά πρέπει να τους αποσπάσει από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και «αιώνιο» αντίπαλό του Ολυμπιακό.

Σημαντικές όμως είναι και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις. Οι περισσότερες ομάδες της... μεσαίας γραμμής κοντράρονται με αυτές της ουράς, με θεωρητικά εύκολο έργο. Στην πράξη, ωστόσο, τα πράγματα διαφέρουν, αφού οι ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αναμένεται να κάνουν τα πάντα από δω και στο εξής στο πρωτάθλημα, προκειμένου να κρατηθούν «ζωντανές», δίνοντας το «παρών» στη διαδικασία των μπαράζ.

Η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα σημάνει την ταυτόχρονη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάπως έτσι βλέπουν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, τη σημερινή κόντρα στο ΟΑΚΑ με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους Παναθηναϊκό (19.00). Το παραπάνω συμπέρασμα πηγάζει από τις δηλώσεις του Αλέκου Αλεξανδρή, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε: «Αν κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, όλα θα τελειώσουν». Εξάλλου, κάπως έτσι φαίνεται ότι βλέπει τα πράγματα και ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Τάκης Λεμονής, έστω και αν συνεχώς τονίζει πώς η ομάδα του χρειάζεται να μαζέψει ακόμα πολλούς βαθμούς, έστω και αν βρίσκεται 9 βαθμούς μπροστά από τους «πράσινους». Ο Ολυμπιακός, αναμένεται να ριχτεί σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με... άλλο αέρα, τον αέρα του νικητή από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Στράτου Αποστολάκη παίζει με την πλάτη στον... τοίχο. Οχι γιατί θα αντιμετωπίσει την κορυφαία μέχρι ώρας ομάδα της Ελλάδας, αλλά γιατί οι βαθμοί, της είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίοι. Η «Ενωση» η οποία βρίσκεται 5 βαθμούς πίσω από το «τριφύλλι», καραδοκεί για τυχόν στραβοπάτημα του δευτεραθλητή, αφού το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί πόλο έλξης για κάθε μεγάλη ομάδα. Οι «πράσινοι» πάντως δείχνουν να συνέρχονται από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και μετά τη νίκη επί του Πανηλειακού έχουν ανεβάσει κατά πολύ το «τσαλακωμένο» ηθικό τους.

Σπουδαίο ματς στα Γιάννενα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Εθν. Αστέρα

Sportidea

Σπουδαίο ματς στα Γιάννενα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Εθν. Αστέρα
Τα κακώς κείμενα που τον ανάγκασαν να φύγει από τη Μεγαλόνησο με το ισόπαλο αποτέλεσμα (0-0) και όχι με τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, αναζητούσε εδώ και μέρες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, προκειμένου σήμερα η ομάδα του να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Πανηλειακό (16.00) και μοναδικός του στόχος του είναι η απόκτηση των τριών βαθμών. Μόνο έτσι, δηλαδή χωρίς απώλεια βαθμών, ο «Δικέφαλος» θα μπορέσει να κρατηθεί στο... παιχνίδι της εξόδου, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γι' αυτό το λόγο ο τεχνικός της ομάδας συνέστησε στους παίχτες του σοβαρότητα και σταθερότητα. Ωστόσο, από το έμψυχο δυναμικό της θα λείπει ο Καμερουνέζος Φουτσίνι, ο οποίος έβγαλε την ωμοπλάτη του και θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου δύο μήνες. Σημειώνεται ότι ο Φουτσίνι δήλωσε πώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με την ωμοπλάτη του από τότε που αγωνιζόταν στον ΠΑΣ.

Ενα ντέρμπι με μεγάλο ενδιαφέρον διεξάγεται σήμερα στα Γιάννενα. Ο τοπικός ΠΑΣ, ο οποίος δείχνει να ξεπερνάει σιγά - σιγά τον κίνδυνο του υποβιβασμού, υποδέχεται τον «πληγωμένο» από την περασμένη αγωνιστική, Εθνικό Αστέρα (15.00). Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου την περασμένη αγωνιστική πήρε πολύτιμη νίκη στο Βύρωνα κόντρα στον Αθηναϊκό και σκοπός της σήμερα είναι να επαναλάβει την καλή εμφάνιση της Αθήνας. Συμπαραστάτης στην προσπάθειά της για μια καλύτερη... τύχη στο πρωτάθλημα αναμένεται να είναι για άλλη μια φορά ο κόσμος των Ιωαννίνων. Από την άλλη, η ομάδα της Καισαριανής θέλει να επαναφέρει το καλό κλίμα, το οποίο για 20 αγωνιστικές τη βοηθούσε στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα από την πολύ δύσκολη έδρα των αντιπάλων της.

Απαρηγόρητος... ο Πανιώνιος από τη χαμένη - στις καθυστερήσεις - ισοπαλία στο Καυτατζόγλειο, ρίχνεται σήμερα σε ακόμα μία δύσκολη μάχη. Οι Νεοσμυρνιώτες υποδέχονται τον Αθηναϊκό (16.00) σε μια κόντρα που κρύβει παγίδες. Και αυτό γιατί αν και η ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή βρίσκεται στη 14η θέση του πίνακα και πολύ πίσω από τους γηπεδούχους, σίγουρα θα τα δώσει όλα για να καλύψει το κενό που της δημιούργησε η ήττα από τα Γιάννενα. Απών από το στρατόπεδο των Βυρωνιωτών θα είναι ο τιμωρημένος Σφακιανάκης.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ του Μπάγεβιτς θα υποδεχτεί τον Πανηλειακό

Sportidea

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ του Μπάγεβιτς θα υποδεχτεί τον Πανηλειακό
Δύσκολη αποστολή έχει σήμερα η Καλαμάτα, η οποία φιλοξενεί τον Ιωνικό (16.00). Η «μαύρη θύελλα» που την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε σαν... σίφουνας από την έδρα του Εθνικού Αστέρα, αναζωπύρωσε τις ελπίδες για συμμετοχή της στα μπαράζ και παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια. Ομως, η μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην Εθνική Κατηγορία είναι σκληρή και ψυχοφθόρα και μάλιστα πολύ περισσότερο όταν καλείται να αντιμετωπίσει μία ομάδα όπως ο Ιωνικός, που φιλοδοξεί να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί αντιμέτωπος με ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο Ολεγκ Μπλαχίν, σαφώς ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στην Παναχαϊκή, συνεχίζει να δείχνει εμπιστοσύνη στους παίχτες του και μάλιστα στους αναπληρωματικούς, οι οποίοι στο ματς της Νεάπολης τον έβγαλαν... ασπροπρόσωπο.

Μια ήττα μπορεί να μην έφερε την καταστροφή στο στρατόπεδο της Ξάνθης, όμως την κράτησε «κολλημένη» στην 8η θέση και γι' αυτόν το λόγο θέλει σήμερα τη βαθμολογική... ώθηση που θα της δώσει η νίκη στην έδρα της, κόντρα στον ΟΦΗ (16.00). Από τους «ακρίτες» πολύ πιθανή είναι η απουσία του Γιανότσκο. Οι Κρητικοί από την άλλη, διανύουν την πιο άσχημη περίοδο των τελευταίων χρόνων, καθώς από την... ουρά της βαθμολογίας το μόνο που... βλέπουν είναι τα γήπεδα της Α' Κατηγορίας. Το γεγονός αυτό κρατάει σε αγωνία τους παίχτες της ομάδας οι οποίοι επιδίδονται σε σπασμωδικές προσπάθειες για την απόκτηση των τριών βαθμών, που όμως συνεχώς καταλήγουν σε ήττες ή ισοπαλίες...

Τον καλό της εαυτό, που δεν μπόρεσε να βρει στην Κρήτη, θέλει να βρει στην Πάτρα η ΑΕΚ, που αύριο θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη γηπεδούχο Παναχαϊκή (17.00). Η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι τον τελευταίο καιρό δέχτηκε πολλά χτυπήματα. Από τη μια η συντριβή της από την Μπαρτσελόνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και από την άλλη ένα χαμένο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, έφταναν ώστε να δημιουργήσουν κατήφεια και προβληματισμό στους κόλπους της ομάδας. Ομως, οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν ότι στο εγχώριο πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, όσον αφορά στην έξοδό τους στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση.


Στην Πάτρα δοκιμάζεται η ΑΕΚ

Sportidea

Στην Πάτρα δοκιμάζεται η ΑΕΚ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ