Κυριακή 4 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντυπωσιάζει ο Πατραϊκός

Ανασκόπηση του πρώτου γύρου στη «μικρή», αλλά τόσο συναρπαστική κατηγορία

Μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος ο πρωτοπόρος Πατραϊκός

Sportidea

Μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος ο πρωτοπόρος Πατραϊκός
Πρώτος γύρος... τέλος για τις ομάδες της Β' Εθνικής Κατηγορίας. Οι «μονομάχοι» του πρωταθλήματος, πλέον έχουν αρχίσει τους υπολογισμούς για τους βαθμούς που θα συλλέξουν στο β' γύρο και τα... σενάρια για τον υποβιβασμό, την άνοδο και την παραμονή στην Κατηγορία.

Από τις μεγάλες εκπλήξεις στους 17 πρώτους αγώνες ήταν αναμφισβήτητα η ομάδα του Πατραϊκού. Οι Πατρινοί με το... καλημέρα στην κατηγορία διεκδικούν ακόμα και την άνοδο στην Α' Εθνική, καθώς μέχρι τώρα έχουν αποδείξει πως κάθε άλλο παρά ρόλο κομπάρσου έχουν στη σεζόν που διανύουμε. Στην έδρα τους έχουν το απόλυτο με 8 νίκες, ενώ στα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνουν εξίσου δυνατοί. Παράλληλα, με τους νεοφώτιστους, ο Εθνικός και το Λεωνίδιο καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις και συνεχίζουν να απειλούν τον πρωτοπόρο. Η ιστορική ομάδα του Πειραιά, αν και ξεκίνησε δυνατά το πρωτάθλημα, τα.... σκαμπανεβάσματα της απόδοσής της, την άφησε πίσω από τον αρχικό στόχο της που ήταν η πρώτη θέση στο τέλος του α' γύρου. Από την άλλη, το Λεωνίδιο που ισοβαθμεί με τον Εθνικό, στην 2η θέση, δείχνει να είναι και αυτό στο κυνήγι της κορυφής.

Πρωταγωνιστικό ρόλο όμως έχει και ο Ατρόμητος (σίγουρα όμως θα μπορούσε να πάει και καλύτερα) που εύκολα ή δύσκολα παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει και γι' αυτό το λόγο βρίσκεται στην 4η θέση. Οι Περιστεριώτες στην έδρα τους είναι αήττητοι (6 νίκες και 2 ισοπαλίες) ενώ στα ταξίδια τους προσπαθούν για το καλύτερο.

Το Μαρκόπουλο πρέπει να είναι ικανοποιημένο από την απόδοση της ομάδας του που όμως παρουσιάζεται να μην έχει σταθερότητα. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται πάντα όπως θέλουν οι παίκτες, καθώς από δικά τους λάθη βρίσκονται στην 5η θέση και προσπαθούν για τη βαθμολογική αναρρίχηση. Αντίθετα, η Χαλκηδόνα που ακολουθεί δείχνει να καταλαμβάνει άξια τη θέση που έχει, αφού «παλεύει» για το καλύτερο, χωρίς βέβαια να τα καταφέρνει πάντα. Τέλος, η Νάουσα μετά την καθοδική πτώση που είχε μέχρι τώρα, και αφού ταλαντεύτηκε αρκετά στις πρώην Β' και Γ' Εθνική, απ' ό,τι φαίνεται βρήκε το ρυθμό της παραμένοντας σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας.

Στην Κρύα Βρύση, ο τοπικός Απόλλωνας φαίνεται να διεκδικεί μια θέση στην κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, με τα θετικά αποτελέσματα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, δείχνουν να μπορούν να διατηρήσουν τον σύλλογο στη Β' Εθνική και γιατί όχι σε μια καλή θέση. Ισόβαθμη με την Κρύα Βρύση, είναι η ομάδα του Μενιδίου, ο Αχαρναϊκός, που παρουσιάζει διαφορετικά πρόσωπα κάθε αγωνιστική.

Από το καλό στο... καλύτερο «πηγαίνει» κάθε αγωνιστική η Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αναρριχήθηκε στην 10η θέση, αλλά εξακολουθεί στις εκτός έδρας αναμετρήσεις να μην μπορεί να «πάρει» τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αν και η αρχή ήταν εξαιρετική και γεμάτη ελπίδες, η συνέχεια εμφάνισε προβλήματα για την Κοζάνη. Οι πρώτες θέσεις αποτελούν παρελθόν και μάλιστα οι συνεχείς ταλαντεύσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την ελεύθερη πτώση του συλλόγου. Στο ίδιο μήκος κύματος με την Καρδίτσα βρίσκονται και οι Αμπελόκηποι. Από την τελευταία θέση, η αναρρίχηση στην 12η με αναλογία 1 βαθμό σε κάθε παιχνίδι σίγουρα προκαλεί ευχαρίστηση αλλά τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει.

Η Λαμία ξεκίνησε δυνατά την κούρσα του πρωταθλήματος όμως μετά τα άσχημα αποτελέσματα και ειδικά η άγνοια της νίκης στα παιχνίδια μακριά από το γήπεδό τους, την έφεραν στην 13η θέση και την μπλέκουν σε περιπέτειες.

Στην 14η θέση βρίσκεται η Βέροια που «πλήρωσε» τα επεισόδια στην Ημαθία στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η ιδιαίτερα φιλόδοξη ομάδα της Ημαθίας, από τις πρώτες θέσεις, μετά την περιήγηση στα γήπεδα της Θεσσαλίας για να εκτίσει την ποινή των 5 αγωνιστικών, είδε τους αντιπάλους της να την προσπερνούν και να καταλαμβάνει μια από τις... επικίνδυνες θέσεις του πίνακα.

Στις τελευταίες 5 θέσεις της βαθμολογίας, ταλαντεύονται ο Κιλκισιακός, οι Λύκοι, ο Πιερικός και ο Ιάλυσος. Ο σύλλογος του Κιλκίς δείχνει να προσπαθεί για το καλύτερο κάθε αγωνιστική, αλλά η διαφορά της αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας από τους υπόλοιπους που συγκροτούν την κατηγορία δεν αφήνει περιθώρια για κάτι καλύτερο. Από την άλλη, οι Λύκοι, βλέπουν τις προσπάθειές τους στην αρχή του πρωταθλήματος να πηγαίνουν χαμένες καθώς η 16η θέση σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Τέλος, τόσο ο Πιερικός όσο και ο Ιάλυσος δε βλέπουν φως στο τούνελ. Οι Κατερινιώτες αγωνίζονται για το θαύμα χωρίς όμως να μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους ανανεώσει τις όποιες ελπίδες για την παραμονή, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο σύλλογος του Ρόδου, κτυπημένος από τα πολλά προβλήματα έχει συλλέξει μόνο 1 βαθμό μακριά από το «σμαραγδένιο» νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ