Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της

Από απεργία της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών για την κλαδική σύμβαση
Από απεργία της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών για την κλαδική σύμβαση
Με γενικές συνελεύσεις, μαζικές διαδικασίες, εξορμήσεις και συζητήσεις εργάτη τον εργάτη οι Ομοσπονδίες που αποφάσισαν απεργία με θέμα τις κλαδικές συμβάσεις, συνεχίζουν και εντείνουν τη δραστηριότητά τους. Συγκεκριμένα, απόφαση για απεργία στις 15 Μάη πήραν οι Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και Τύπου - Χάρτου, ενώ 48ωρη απεργία για 15 και 16 Μάη πήρε η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Στον κλάδο Τύπου - Χάρτου, χτες, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στην εταιρεία ΒΛΑΧΟΣ (τυπογραφείο), όπου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν συμμετοχή στην κλαδική απεργία. Ταυτόχρονα, αποφάσισαν 4ωρες στάσεις εργασίας για αύριο Παρασκευή στη λήξη κάθε βάρδιας και σταμάτημα των υπερωριών, απαιτώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους που απέλυσε η εργοδοσία τις προηγούμενες μέρες. Αντίστοιχα, την περασμένη Δευτέρα έγινε γενική συνέλευση των εργαζομένων στη ΦΗΜΗ ΠΑΚ (κυτιοποιία, χαρτοποιία), όπου εκτός από τη συμμετοχή στην απεργία αποφάσισαν και κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία. Απόφαση για απεργία πήρε και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας SOFTEX.

Στο μεταξύ και η ΟΕΚΙΔΕ εντείνει τις επαφές με τους χώρους δουλειάς. Χτες έγινε εξόρμηση στην ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ όπου η εταιρεία έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους για πάνω από ένα μήνα, ενώ σχεδιάζει και την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία στην παραγωγή. Επίσης, εντείνει την παρέμβασή της σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, όπως ELITE, RAXEVSKY, ATTRATIVO κλπ. Απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΚΑΤΣΕΛΗΣ, στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, κατά τη διάρκεια της χτεσινής γενικής τους συνέλευσης. Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και στην περιφρούρηση της απεργίας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αποφασιστικότητά τους.

Στη Λάρισα

Εκπρόσωποι των Συνδικάτων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Κλωστοϋφαντουργίας - Ενδυσης - Δέρματος του Νομού Λάρισας έδωσαν, χτες, συνέντευξη Τύπου, καλώντας τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της 15ης Μάη, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ