Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Δικάζονται συνδικαλιστές

Μετά από μήνυση του πλοιάρχου του ΕΓ/ΟΓ ΛΙΣΣΟΣ για αλληλεγγύη στην απεργία των ναυτεργατών

«Την Τετάρτη 16 Μάη στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δικάζονται ως εγκληματίες, γιατί βρέθηκαν αλληλέγγυοι στην απεργία των ναυτεργατών, οι: Στρατής Αντώνας, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Μπουλμπούλης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ και Παρασκευάς Γεωργούλας, συνδικαλιστής και Γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, μετά από μήνυση της εταιρείας ΑΝΕΚ, που κατέθεσε ο πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ ΛΙΣΣΟΣ», ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ και τονίζει:

«Την Τετάρτη στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρίσκεται το δικαίωμα της απεργίας και η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων και αυτές τις αξίες καλούνται να υπερασπίσουν οι παραπάνω συνδικαλιστές. Η δίωξη αυτή είναι στα πλαίσια της συντονισμένης επίθεσης της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στο δικαίωμα της απεργίας και της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ κλάδων των εργαζομένων. Είναι πολιτική δίωξη, είναι δίωξη που στόχο έχει το ταξικό εργατικό, λαϊκό κίνημα. Στόχο είχε να κάμψει τους αγώνες του λαού».

Η Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, το λαό της Λέσβου, να στηρίξουν έμπρακτα τους συνδικαλιστές που διώκονται, να στηρίξουν το δικαίωμα της απεργίας, με την παρουσία τους την Τετάρτη στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ