Σάββατο 12 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ ΡΟΛΟΙ

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ: «Το μήνυμα αποδοκιμασίας του Μνημονίου στην κάλπη από τον ελληνικό λαό καθιστά επιτακτική την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του. Το είχε ζητήσει από την αρχή η Νέα Δημοκρατία, επιμένοντας ότι υπάρχουν περιθώρια για αλλαγή της αδιέξοδης συνταγής ακραίας λιτότητας. Το ίδιο λέει τώρα, ουσιαστικά, και ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, κάνοντας λόγο για επανεξέταση του πλαισίου της υπάρχουσας στρατηγικής, ώστε να αντιστραφούν η λιτότητα και η ύφεση» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ: «Με την ψήφο της, η πλειονότητα των Ελλήνων δεν εξέφρασε απλώς την οργή της για τη σκληρή λιτότητα του Μνημονίου. Απαίτησε επίσης από τα κόμματα να συνεργαστούν, ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά και να αλλάξει η "συνταγή" της τρόικας. Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε χθες μια επιστολή προς τους κορυφαίους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε αντίθεση με τα όσα είπε προχθές μιλώντας στους βουλευτές του, δεν κάνει λόγο για "καταγγελία του Μνημονίου" αλλά για "συνολική επανεξέταση της στρατηγικής" για τη χώρα μας. Κάτι που θα μπορούσαν ανέτως να προσυπογράψουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΜΝΗΜΟΝΙΟ; ΠΟΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; «Αχρωμη επιστολή Τσίπρα προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Η ανάγκη "να επανεξεταστεί ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής" είναι η σκληρότερη επισήμανση προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους στη σχετική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ: «Κάθε μέρα που περνά χωρίς αποτέλεσμα ενισχύει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει στη φάση πολιτικής αστάθειας. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν όλοι αντιλαμβάνονται ότι η διαχείριση των διερευνητικών εντολών είναι καθαρά εκλογική και δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα. Αλλά αν είναι έτσι, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα. Το γοργόν και χάριν έχει. Ας πάμε με διαδικασίες εξπρές σε νέες εκλογές ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να επιλυθεί, (όπως επιλυθεί) το πολιτικό πρόβλημα και να βαδίσει η χώρα όποιο δρόμο επιλέξει. Καθυστερήσεις και παιγνιδάκια δεν επιτρέπονται πλέον. Τα πληρώσαμε πολύ ακριβά έως τώρα, φθάνει πια!» (από το ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ