Τρίτη 15 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Διαδήλωσαν μαζί με τους εργάτες της «Ανακύκλωσης»

Την εργατική τους αλληλεγγύη, στους απεργούς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου (ΒΙΠΕ), εξέφρασαν το περασμένο Σάββατο, εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους δουλειάς, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας εκ μέρους των απεργών μίλησε ο Χρήστος Σωκράτης, καλώντας σε ενίσχυση της ταξικής αλληλεγγύης και του απεργιακού αγώνα τους τονίζοντας ότι είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης η πάλη για δουλειά με δικαιώματα. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με μπροστάρη το πανό του ΠΑΜΕ και των απεργών όπου αναγράφονταν το σύνθημα «Απεργία και αγώνας ταξικός γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ».

Να αναφέρουμε ότι οι 41 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης εδώ και 45 μέρες συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στις μειώσεις μισθών κατά 22% που εφάρμοσε το τελευταίο 15ήμερο του Μάρτη η εργοδοσία της ΕΠΑΝΑ ΑΕ (συμφερόντων Μπόμπολα), στηριζόμενη στο νόμο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, καθώς και ενάντια στις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ