Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.-- Αγνωστοι δολοφόνησαν τον Χουάν Πάμπλο Αλφάρο Ροντρίγκες, στέλεχος και πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μετώπου Φαραμπούντο Μαρτί - FMLN στην περιφέρεια Ελ Ροσάριο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανακοίνωση από το FMLN, αν και η οικογένειά του υποστηρίζει ότι τα κίνητρα είναι πολιτικά, καθώς δεχόταν συνεχώς απειλές για τη ζωή του και κατέστησε το κόμμα ARENA ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ο ισπανικός πετρελαϊκός κολοσσός Repsol ανακοίνωσε πως ξεκίνησε τη διαδικασία της αποστολής ειδοποιήσεων στο πλαίσιο της διεκδίκησης αποζημιώσεων από το Διεθνές Κέντρο Διακανονισμών για Επενδυτικές Διαφωνίες (ICSID) της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η εταιρεία τόνισε πως διαβίβασε επιστολή στην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, στην οποία της κοινοποιεί την αντίθεσή της ως προς την εθνικοποίηση του 51% της YPF. Η κίνηση της Repsol αποτελεί το πρώτο βήμα για την έναρξη των νομικών διαδικασιών, για να κηρυχθεί παράνομη η μονομερής πράξη της Αργεντινής, με σκοπό είτε να παραμείνει η εταιρεία σε ισπανικά χέρια ή να αποζημιωθεί καταλλήλως η Repsol.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Συγκρούσεις μεταξύ συνδικαλιστών του Κογκρέσου Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων «COSATU» και υποστηρικτών της αντιπολιτευόμενης «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της Χέλεν Ζίλε σχετικά με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας στους νέους σημειώθηκε χτες σε κεντρική περιοχή του Γιοχάνεσμπουργκ.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η Αφρική πρέπει να ενισχύσει τη γεωργική παραγωγή της, για να καταπολεμήσει την πείνα, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική, που με τη σειρά της απειλεί την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αναφέρει έκθεση του Προγράμματος για την Ανάπτυξη του ΟΗΕ (UNDP). Επισημαίνεται επιπλέον πως υποσιτίζεται ένας στους τέσσερις κατοίκους από τον πληθυσμό των 856 εκατομμυρίων της υποσαχάρειας Αφρικής, κάνοντας έτσι την περιοχή πρώτη στον κατάλογο περιοχών με τη μεγαλύτερη επισιτιστική ανασφάλεια διεθνώς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ