Πέμπτη 17 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΡΙΣΗ ΒΑΘΑΙΝΕΙ

ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: «Η Ευρωζώνη αυτοδιαλύεται χωρίς να έχει κάποια προφανή λύση, δήλωσε ο Διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας (Bank of England) Μέρβιν Κινγκ (...) "Περνάμε μέσα από (...) τη μεγαλύτερη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής από τη δεκαετία του 1930, τη μεγαλύτερη τραπεζική κρίση στην ιστορία αυτής της χώρας (...) και ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος μας, η Ευρωζώνη, αυτοδιαλύεται χωρίς οποιαδήποτε προφανή λύση", δήλωσε ο κ. Κινγκ, προσθέτοντας: "Η ιδέα ότι μπορούμε εύλογα να ελπίζουμε ότι θα πλεύσουμε ήρεμα μέσα από όλα αυτά, με έναν ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο μέσο μακροχρόνιο ρυθμό και με τον πληθωρισμό στο 2%, μου φαίνεται εντελώς εξωπραγματική"» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: «Ενας πρόεδρος με νωπή λαϊκή εντολή και μία καγκελάριος με ορίζοντα δεκαέξι μηνών παραμονής στην εξουσία, είναι δύο δεδομένα που εξισορροπούν τη γαλλογερμανική σχέση, παρά τη σαφή υπεροχή των οικονομικών και δημοσιονομικών επιδόσεων της Γερμανίας σε σχέση με τη Γαλλία (...) Οι δύο ηγέτες έχουν ήδη προαναγγείλει το πλαίσιο του συμβιβασμού στο οποίο θα κινηθούν: Η Μέρκελ θα επιβεβαιώσει την ομαλή ολοκλήρωση της επικύρωσης του Δημοσιονομικού Συμφώνου και ο Ολάντ θα πάρει το Σύμφωνο Ανάπτυξης με την υποθήκη μιας σκληρής διαπραγμάτευσης για το πραγματικό του αντίκρισμα» (από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο ΦΟΒΟΣ: «Αρκετοί θεωρούν ότι το περιβόητο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών θα είναι διαφορετικό από εκείνο των εκλογών της 6ης Μαΐου. Θεωρούν, με απλά λόγια, ότι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει με διάθεση τιμωρίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα απαντήσει στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή". Ας περιμένουμε να δούμε αν είναι όντως αυτό το κριτήριο των εκλογέων, γιατί, όπως αποδείχθηκε, οι περισσότερες από τις προβλέψεις και τις αναλύσεις για την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είχαν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα...» (από το ΕΘΝΟΣ).

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ: «Μεγάλο μέρος του προεκλογικού λόγου του ΠΑΣΟΚ θα επικεντρωθεί στην επισήμανση πως "είναι η μόνη υπεύθυνη και φερέγγυα δύναμη που κατέβαλε προσπάθειες να σχηματιστεί κυβέρνηση παρά την οδυνηρή ήττα των εκλογών" (...) μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματος που "διαμαρτυρήθηκαν" μη ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα» (στα ΝΕΑ).

ΤΑΞΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ: «Η κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα, να διευρυνθεί με έμπειρα και ικανά στελέχη της φιλελεύθερης πτέρυγάς της (...) προκειμένου να υπάρξει ένας ισχυρός πόλος, ο οποίος θα καταστήσει εφικτό έναν κυβερνητικό συνασπισμό φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ