Πέμπτη 17 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΣ
Καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

Για συμβολική κινητοποίηση στο ΙΚΑ το Νοέμβρη του 2007 στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε το Πρωτοδικείο Ρόδου τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και συνδικαλιστή Γιάννη Σαρικά για το συμβολικό χτίσιμο της πόρτας του ΙΚΑ το Νοέμβρη του 2007 (οπότε και ήταν πρόεδρος του ΕΚΡ), που έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη καταδίκη του Γιάννη Σαρικά και υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για καταδίκη πολιτικής σκοπιμότητας, με στόχο να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές για να σταματήσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους».

Τονίζει επίσης ότι «η ενόχληση του Προέδρου του Δικαστηρίου για το σύνθημα της κινητοποίησης "ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΠΑΜΕ", είναι δικαιολογημένη γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που θεωρεί εγκλήματα τους εργατικούς και απεργιακούς αγώνες και στήνονται στον τοίχο για να δικάζονται από τους "θεσμικούς" εκπροσώπους της. Για μας αυτοί οι αγώνες αποτελούν μονόδρομο και τίτλο τιμής για τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν. Γι' αυτό και οι διώξεις και καταδίκες δε φοβίζουν, αλλά πεισμώνουν τους πρωτοπόρους αγωνιστές.

Η ταξικότητα της Δικαιοσύνης βγάζει κυριολεκτικά μάτια και από το γεγονός ότι παραμένει "τυφλή" στα καθημερινά εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος της δημόσιας υγείας του Ροδιακού λαού και επανειλημμένα έχουν καταγγείλει συνδικαλιστές από σωματεία και συλλόγους. Οι λόγοι που οδήγησαν στην κινητοποίηση τότε τους εργαζόμενους, ισχύουν και σήμερα στο πολλαπλάσιο.

Ο μακροχρόνιος εμπαιγμός των πολιτικών υπευθύνων και η εγκληματική πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας, οδηγούν σε απόγνωση και αγανάκτηση χιλιάδες ασφαλισμένους που αναγκάζονται να πληρώνουν, όσοι μπορούν ακόμα, για την περίθαλψή τους. Ανεργοι, συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι σήμερα στην Ελλάδα, πεθαίνουν αβοήθητοι γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρώσουν φάρμακα και εξετάσεις».

Και καταλήγει: «Το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, για τα δικαιώματά μας δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να το αμφισβητήσει. Τους δηλώνουμε ότι δεν μας φοβίζουν και θα μας βρούνε απέναντί τους σύσσωμους και ενωμένους για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα συγκέντρωση σήμερα για να μην ξεσπιτωθούν λαϊκά νοικοκυριά (2022-12-14 00:00:00.0)
Σήμερα η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα Τρούμαν (2022-06-09 00:00:00.0)
Να αποτρέψουμε τα σχέδια να μπει η συνδικαλιστική δράση «στο γύψο» (2022-04-06 00:00:00.0)
Κατρακύλα χωρίς όριο για τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου (2015-02-10 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν κλιμάκωση του αγώνα (2009-10-17 00:00:00.0)
Με τους μετανάστες στη Μανωλάδα (2008-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ