Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Ακόμα μία δόση οικονομικής βοήθειας παρέδωσε χτες το ΠΑΜΕ. Πλήθος αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι διώξεις σε βάρος του σωματείου των απεργών

Πρωτοστατώντας από την πρώτη στιγμή στην έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στους απεργούς, το ΠΑΜΕ παρέδωσε χτες στους χαλυβουργούς ακόμα μία δόση οικονομικής βοήθειας. Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο παρέδωσε 20.000 ευρώ στους απεργούς.

Η αλληλεγγύη πρέπει να κλιμακωθεί ολόπλευρα καθώς ο αγώνας των χαλυβουργών μπαίνει σε όλο και κρισιμότερη φάση.

Οι χαλυβουργοί είδαν και χτες να εκφράζεται στον αγώνα τους πλατιά και συγκινητική αλληλεγγύη από παντού και με κάθε τρόπο.

Η Ενωση Δικαστικών Υπαλλήλων σε ένδειξη συμπαράστασης και ενάντια στις ποινικές διώξεις που δέχεται το σωματείο έδωσε 500 ευρώ. Την ίδια στιγμή μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης έστειλαν με επιστολή τους οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο της Κρήτης (βλ. θέμα στη σελίδα 12) που βρίσκονται σε απεργία από τις 29 Μάρτη ενάντια στην αξίωση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών κατά 22% για να δουλεύουν μέσα στα ...σκουπίδια! Ψήφισμα συμπαράστασης έστειλε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, ενώ μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε ο δάσκαλος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά που έφερε τα χρήματα που μάζεψαν από το χαρτζιλίκι τους οι μικροί μαθητές μαζί με ένα χαρτόνι γεμάτο μηνύματα συνέχισης του αγώνα.

«Κύμα» αντιδράσεων στην προσπάθεια ποινικοποίησης

Την προσπάθεια ποινικοποίησης του ηρωικού αγώνα των απεργών χαλυβουργών με τις μηνύσεις που κατέθεσαν εναντίον του ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» διευθυντικά στελέχη του Μάνεση και ελάχιστοι απεργοσπάστες, ζητώντας την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους συνδικαλιστές, καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και δεκάδες σωματεία της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ανακοινώσεις καταδίκης της επιχείρησης ποινικοποίησης του αγώνα και συμπαράστασης στους χαλυβουργούς έχουν εκδώσει τα Σωματεία: Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, Βιομηχανικού Επισιτισμού, Επισιτισμού - Τουρισμού, ΣΕΤΗΠ, Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας, Δέρματος, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τα επιχειρησιακά σωματεία Θεσσαλονίκης των εργαζομένων στα καταστήματα «Notos» και «ΚΑΡΦΟΥΡ», στο «Πλαίσιο», το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παλλαϊκή οργή για την άγρια καταστολή (2012-07-21 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις τη Δευτέρα (2012-07-21 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από τους χαλυβουργούς»! (2012-06-07 00:00:00.0)
Ζητάει μετά από 200 ημέρες να κηρυχθεί παράνομη η απεργία! (2012-05-22 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση σήμερα έξω από το υπουργείο Εργασίας (2011-12-21 00:00:00.0)
Πολύτιμο όπλο η εντεινόμενη αλληλεγγύη (2011-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ