Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ντ' Αλ-ΑΙΜΑ και οι φίλοι του

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με το θράσος αυτών των ανθρώπων. Για τους εκπροσώπους της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας μιλάμε, οι οποίοι επιδεικνύουν τέτοιο κυνισμό, που θα τον ζήλευαν ακόμα και οι πιο δαχτυλοδειχτούμενοι υπηρέτες του κεφαλαίου. Προχτές, δε, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε από πολύ κοντά έναν εκ των «υψηλών» εκφραστών της σοσιαλδημοκρατικής αθλιότητας - διότι περί τέτοιας πρόκειται - να παραδίδει μαθήματα «αριστεροσύνης» (!) σε ένα ειδικά βεβαίως για τις περιστάσεις επιλεγμένο ακροατήριο. Για τον κ. Ντ' Αλέμα μιλάμε φυσικά, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα προσκεκλημένος του ομοϊδεάτη του Κ. Σημίτη, για να μιλήσει περί της «κεντροαριστεράς». Μάλιστα, το θέμα που ανέπτυξε ο Ιταλός πρωθυπουργός, όσο και ο Ελληνας ομόλογός του, στην αίθουσα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ήταν η «προοδευτική διακυβέρνηση» κατά το νέο αιώνα!

***

Ηπρόκληση ξεπερνά τα όρια. Ο Ντ' Αλ-ΑΙΜΑ, ο άνθρωπος που έχει στο ενεργητικό του τη μετατροπή της Ιταλίας σε αεροδρόμιο των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του σφαγιασμού της Γιουγκοσλαβίας, να μιλά περί «προόδου»! Ο Ντ' Αλ-ΑΙΜΑ, ο επικεφαλής μιας πολιτικής, που συνέδεσε το όνομά της με την Οδύσσεια του Οτσαλάν, ο άνθρωπος, που εκδιώκοντας τον Οτσαλάν από την Ιταλία έβαλε τη δική του σφραγίδα στην αναγόρευση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού σε τρομοκρατία, είναι ένας από εκείνους που καμώνονται τους υπέρμαχους της «Αριστεράς» και μάλιστα της «σύγχρονης»!

***

ΟΙταλός πρωθυπουργός δεν αποτελεί μοναδικό είδος σοσιαλδημοκράτη. Αντίθετα, αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα τούτης της κατηγορίας των μαριονετών του ιμπεριαλισμού. Είναι ένας από τους 13 «κεντροαριστερούς» κυβερνώντες της ΕΕ, που συνέπραξαν μαζί με τον Κλίντον στο έγκλημα κατά της Σερβίας. Είναι ένας από τους αστέρες της «Διεθνούς» της σοσιαλδημοκρατίας, που τόσο έχουν σαγηνευτεί από τον... πλανητικό γκανγκστερισμό, ώστε θέλουν να εντάξουν στις γραμμές τους ακόμα και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ! Εχουν κάθε λόγο. Πρόκειται για το κόμμα του οποίου οι πρόεδροι ηγήθηκαν και ηγούνται κατά καιρούς σε αμερικανικές δολοφονικές επιδρομές (Βιετνάμ, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία). Επιπλέον, ο κ. Ντ' Αλ-ΑΙΜΑ είναι εκείνος που δεξιώθηκε και επισήμως τον Κλίντον στην Ιταλία, παραχωρώντας στον Αμερικανό Πρόεδρο βήμα για να «φωτίσει» την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με την αμερικανική αντίληψη περί «Αριστεράς»!

***

ΟΝτ' Αλέμα είναι ο συνεχιστής μιας πολιτικής που στη χώρα του έχει επιβάλει κεφαλικό φόρο στους εργαζόμενους για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Μάαστριχτ και του ευρωενωσιακού «μονόδρομου». Που έθεσε πρώτος από όλους τους αστέρες της σοσιαλδημοκρατικής σκηνής σε εφαρμογή συστήματα διάλυσης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος. Ο Ντ' Αλέμα, μόλις χτες, ενώπιον του Κ.Σημίτη - ο οποίος έσπευσε να δηλώσει απόλυτα σύμφωνος (!) με τον «σύντροφό του» - δήλωσε ότι η ΕΕ και συνολικά η διεθνής κοινότητα πρέπει να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, ενισχύοντας την εκεί αντιπολίτευση. Είναι ο άνθρωπος που (πάντα στο όνομα της «προοδευτικής διακυβέρνησης»!) υποστήριξε προχτές ότι η δήθεν επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι λόγος αρκετός για την εισβολή μισθοφόρων του ΝΑΤΟ σε ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη! Αυτός είναι ο κ. Ντ' Αλέμα. Γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι και οι εγχώριοι ομοϊδεάτες του δεν μπορεί να είναι και πολύ διαφορετικοί από τον «φίλο» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ