Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πού ήσουν νιότη...

ΑΠΟΛΑΥΣΗ... ήταν χτες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μιλούσαν στα ραδιόφωνα με αφορμή την επέτειο των 33 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΚ! Τι για ...αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες έλεγαν, τι για αμερικανική κατοχή της Ελλάδας... Φοβερά και τρομερά πράγματα!

Αφού αν δεν ήξερες τι γίνεται και ποιοι είναι αυτοί που μιλάνε, νόμιζες ότι θα ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή από τον Σημίτη η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και θα εμφανιστεί την επόμενη σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, με τις βόμβες ανά χείρας...

Πάλι καλά που υπάρχουν και κάποιες τέτοιες επέτειοι να εκτονώνονται οι άνθρωποι και να μας θυμίζουν το ...ηρωικό παρελθόν τους, μήπως και ξεχάσουμε το παρόν τους.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ όσα ακούγονται στο χώρο της ελληνικής αστυνομίας. Φτιάχτηκε λέει κι άλλη ειδική υπηρεσία στην Κρήτη για την αντιμετώπιση (λένε) συμμοριών, ενώ ...διευρύνονται τα όρια της άμυνας των αστυνομικών. Θα προβλέπονται ...επιθετικές ενέργειες προληπτικού χαρακτήρα!

Λες και τόσο καιρό, που δεν προβλέπονταν αυτές οι «ενέργειες», τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ κάθονταν φρόνιμα! Οπως καταλαβαίνετε, όταν θεσμοθετούνται τέτοια πράγματα, σημαίνει ότι κι όσοι δεν είχαν αποθρασυνθεί τώρα θα το κάνουν.

ΜΑ ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ πια είναι αυτό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την υγεία μας; Εχουμε κατασυγκινηθεί! Απαγορεύεται λέει ο χαρακτηρισμός των τσιγάρων ως «ελαφρών» για να μην παρασύρονται οι καπνιστές...

Μπορεί βεβαίως να υπάρχουν τα προβλήματα με τις τρελές αγελάδες, τον αφθώδη πυρετό, τις διοξίνες, τα λιπάσματα και το Σύνδρομο των Βαλκανίων και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά δε θα αφήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση τις εταιρίες να μας παρασύρουν. Είναι ο φύλακας άγγελός μας.

Εδώ που τα λέμε, το τσιγάρο έχει καταντήσει το μόνο προϊόν που καταναλώνουμε - όσοι το κάνουν - εν γνώσει μας ότι βλάπτει την υγεία. Για όλα τα άλλα, απλά ...μας το αποκρύπτουν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ