Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
«Συνδικαλιστική» κατρακύλα

Αποκλείστηκε από το νέο προεδρείο η ΔΑΣ, επειδή... έχει διαφορετικές θέσεις από τις άλλες παρατάξεις

Μέχρι και δηλώσεις νομιμοφροσύνης, γνωστές από την ιστορία του κράτους και του παρακράτους στα «πέτρινα χρόνια», ζητάνε τώρα από τους κομμουνιστές οι «εκσυγχρονιστές» ΠΑΣΚΕ - «Αυτόνομης Παρέμβασης», για να τους «επιτρέψουν» να συμμετάσχουν στο προεδρείο του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού. Δεν τους αρκεί που ο κοινός συνδυασμός ΠΑΣΚΕ - «Αυτόνομης Παρέμβασης» υπέκλεψε την αυτοδυναμία με τη συμμετοχή στο συνέδριο πολλών νόθων αντιπροσώπων, δεν τους φτάνει ότι αρνούνται να εφαρμόσουν την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας στη συγκρότηση του προεδρείου, τώρα καταφεύγουν και στον ωμό αντικομμουνισμό προκειμένου να έχουν λυμένα τα χέρια τους στην πολιτική ενσωμάτωσης που με ζέση υλοποιούν.

Πρωτεργάτης σε αυτή την αντικομμουνιστική επιχείρηση ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία και οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Στ. Κωλέτσης, ο οποίος με επιχειρήματα του τύπου: Οτι ο συνδυασμός της ΔΑΣ δε συμφωνεί σε τίποτα μαζί τους, ότι δεν πειθαρχεί και δεν υλοποιεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και ότι αντιπαλεύει τον «κοινωνικό διάλογο», συνέβαλε στη συγκρότηση προεδρείου από το οποίο λείπει η ΔΑΣ, με την ανοχή της ΔΑΚΕ και αρωγό την «Αυτόνομη Παρέμβαση». Ξεχνούν βέβαια τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης», ότι οι εργαζόμενοι που εμπιστεύτηκαν τη ΔΑΣ, το έκαναν γιατί στην παράταξη αυτή αναγνωρίζουν την ανυποχώρητη στάση της ενάντια στους διαλόγους της απάτης και πως δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τις πολιτικές της πλειοψηφίας που υπονομεύουν τα εργατικά δικαιώματα.

«Για μια ακόμη φορά - υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Χ. Κατσώτης στέλεχος της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ - αποκαλύπτεται ο ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ο εξίσου αισχρός ρόλος των δήθεν αυτόνομων και αριστερών συνοδοιπόρων της ΠΑΣΚΕ. Το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - "Αυτόνομης Παρέμβασης", η ενιαία τους προσπάθεια στην προώθηση του δήθεν εκσυγχρονισμού, η κοινή ιδεολογικοπολιτική προσπάθεια ενσωμάτωσης των εργαζομένων και ταυτόχρονα η προβολή αριστερού προσωπείου, τους κάνει πιο επικίνδυνους. Ο συνδυασμός της ΔΑΣ με όλες τις δυνάμεις της, θα παλέψει όπως έκανε μέχρι τώρα, για τη συσπείρωση δυνάμεων και σε συντονισμό με το ΠΑΜΕ, θα προσπαθήσει να δυσκολέψει και ανατρέψει την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, την εργοδοτική ασυδοσία, υπερασπίζοντας τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ