Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Δεν επαναπαύονται στις υποσχέσεις

Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή πορεία στο υπουργείο Εργασίας
Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή πορεία στο υπουργείο Εργασίας
Σε υποσχέσεις για επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση (ασφαλιστικά ταμεία, γενική γραμματεία κοινωνικών ασφαλίσεων) χωρίς όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις και κυρίως κάτω από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, προχώρησε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης και οι δύο υφυπουργοί, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει, θέλοντας να καθησυχάσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων προσπάθησαν να πείσουν ότι θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα του κλάδου. Δηλαδή, τις προσλήψεις προσωπικού, την αύξηση των αποδοχών τους και την καλύτερη λειτουργία των ταμείων. Η απεργία των εργαζομένων, πάντως, κυμάνθηκε σε ποσοστά στο 80% και σχεδόν καθολικά στις κεντρικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Με συνθήματα όπως «Οχι άλλη κοροϊδία, πάρτε μέτρα για τα ταμεία», «Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας», οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γ. Κουτρουμάνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο υπουργός τούς υποσχέθηκε ότι πέραν των 600 προσλήψεων που έχουν δρομολογηθεί για όλα τα ταμεία πλην ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕ, θα υπάρξουν σύντομα κι άλλες και για αυτά τα τρία ταμεία. Οσον αφορά, τις αποδοχές, υποσχέθηκε ότι θα τους δοθεί σύντομα επίδομα χωρίς όμως να δεσμευτεί για το ύψος και την ημερομηνία καταβολής του. Ο Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε στους εργαζόμενους ότι παρά τις θετικές εξελίξεις πρέπει να μείνουν σε επιφυλακή και να μην επαναπαυτούν από τις υποσχέσεις.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Σωτήρης Λιακόπουλος, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, τόνισε: «Ο χώρος της κοινωνικής ασφάλισης νοσεί τόσο από θέμα οργάνωσης όσο και από θέμα αμοιβών των εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που τα λειτουργικά έξοδα είναι ελάχιστα σε σχέση με τους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων. Χρειάζεται το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ενισχύσουν τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις που αποτελούν εγγύηση για τον αγώνα. Χρειάζεται διαρκής ετοιμότητα, ώστε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να προχωρήσουμε άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ