Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβολή δίκης φασιστοειδών για επίθεση σε μετανάστες

Σε μια αίθουσα δικαστηρίου της Ευελπίδων, με παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ στην αίθουσα, με ασπίδες, στις θέσεις του ακροατηρίου, υπό τους ήχους του ασυρμάτου της Αστυνομίας, αναβλήθηκε για πολλοστή φορά (για 25 Σεπτέμβρη) η δίκη των τριών φασιστοειδών για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών Αφγανών στον Αγ. Παντελεήμονα στις 18 Σεπτέμβρη 2011.

Παρόντες ήταν χτες και οι τρεις κατηγορούμενοι, η υποψήφια του φασιστικού ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» Θ. Σκορδέλη και οι ομοϊδεάτες της, Ι. Λουκιανός και ο Γ. Μαρκουλάκης. Εκ μέρους της υπεράσπισης, ζητήθηκε αυτήν τη φορά, να κληθεί αστυνομικός της ομάδας «Δίας», που είχε βρει τους τραυματίες μετανάστες. Το δικαστήριο το δέχτηκε. Να σημειωθεί ότι ειπώθηκε από τους συνηγόρους των μεταναστών, ότι ο Ι. Λουκιανός δήλωνε σε ιστοσελίδα φίλος του ναζιστικού μορφώματος, μετά, αυτό εξαφανίστηκε, και «αυτό είναι τακτική της Χρυσής Αυγής». Μάλιστα, ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, έφερε πάνω του φορητό μηχάνημα που συντονιζόταν με συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ!

Πριν ακόμα αρχίσει η δίκη, υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ έξω και μέσα στο δικαστήριο. Ο κλοιός των αστυνομικών προκάλεσε τις διαμαρτυρίες όσων ήθελαν να μπουν στην αίθουσα. Ενώ θέμα δημιουργήθηκε με δημοσιογράφους μέχρι και με δικηγόρο για το ίδιο ζήτημα... Στο προαύλιο υπήρχαν συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν για την επίθεση στους μετανάστες. Οι κατηγορούμενοι έφυγαν από την αίθουσα υπό τη συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ. Ενταση προκλήθηκε μεταξύ συγκεντρωμένων και διμοιρίας των ΜΑΤ, όταν οι τελευταίοι άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο. Διαμαρτυρίες για τη στάση των διμοιριών στο προαύλιο των δικαστηρίων, υπήρξε και από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί για υποθέσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ