Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανένα κέρδος για το λαό από τα ευρωομόλογα

-- Μπορείτε να μας πείτε πιο αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το ευρωομόλογο;

-- Το ευρωομόλογο, να μην το ξεχάσουμε, ήταν πρόταση του Γ. Παπανδρέου. Είχε αναθέσει, μάλιστα, στην Βάσω Παπανδρέου να περιτρέξει όλη την Ευρώπη και να μαζέψει 1.200.000 υπογραφές για να γίνει δημοψήφισμα για το ευρωομόλογο. Αυτά τα χάπια πετάνε στους λαούς.

Ποια είναι η διαφορά; Μέχρι τώρα υποστήριζαν ευρωομόλογο, για να πληρωθεί το χρέος, τώρα έγινε η «αριστερή» στροφή ευρωομόλογο για να γίνουν έργα! Αριστερή στροφή σε εισαγωγικά, μη με παρεξηγήσετε.

Το ευρωομόλογο, αν, ας πούμε, η Γερμανία εξασφαλίσει τα ανταλλάγματά της, γιατί είναι η χώρα που θα εγγυηθεί την αποπληρωμή του δανείου με ευρωομόλογο κι αν δεν πληρωθεί από το κράτος - μέλος, πρέπει να το πληρώσει η Γερμανία. Τα χρήματα από τα ευρωομόλογα θα πάνε σε μεγάλους επενδυτικούς ομίλους. Δεν πρόκειται να πάνε στους λαούς ούτε για επιδόματα ανεργίας, ούτε για την ενίσχυση των «κουρεμένων» ασφαλιστικών ταμείων. Και όλα τα άλλα θα μένουν ακίνητα. Αυτή η ανάπτυξη θα είναι με λιτότητα. Ας δούμε, όμως, και άλλη πλευρά: Πρώτη φορά μπήκαν ποσά στην Ελλάδα από την Κοινότητα; Για να μην πούμε τώρα ότι αυτά τα ποσά είναι πάλι από την εκμετάλλευση των λαών.

Για πάρτε τώρα τα ποσά που πήραν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κέρδισε ο λαός; Πάρτε το Γ' και Δ' ΚΠΣ. Εάν η Ευρώπη μας σώζει με τα ποσά αυτά τότε γιατί μπήκαμε στην κρίση; Το ευρωομόλογο θα έχει την ίδια λειτουργία, για να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου με αντάλλαγμα ακόμη πιο ασύδοτο επιχειρηματικό περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ