Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν φτηνούς και υποταγμένους εργάτες...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΚΑΠΟΤΕ θα γινόταν κι αυτό! Η ανεργία των νέων ολοένα αυξάνει. Το διαπίστωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιτέλους ανέλαβε δράση. Κάθισε, σκέφθηκε και «κατέβασε» μια εξαιρετική ιδέα.

Θα υπάρξει - λέει - η «εγγύηση νέων»: Δηλαδή, θα απαγορεύεται κάποιος νέος να μένει παραπάνω από 4 μήνες άνεργος ή ανεκπαίδευτος.

Ετσι λοιπόν 3 φορές το χρόνο θα τον στέλνουν (αν μπορούν) σε μία δουλειά με ...200 ευρώ το μήνα και μετά πάλι στην ανεργία. Αλλιώς θα τον «χώνουν» σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα αντιστοίχου οικονομικού οφέλους.

Αν αυτό δεν είναι ...όραμα για τη νεολαία της Ευρώπης, τότε τι είναι; Ενα δωρεάν -σχεδόν- ευέλικτο, κινητικό, άβουλο και συγχυσμένο εργατικό δυναμικό να ανακυκλώνεται συνεχώς για να αποτελεί μόνιμη «ρεζέρβα» για τις ανάγκες των πολυεθνικών.

Υποθέτουμε ότι θα βρεθεί και το κατάλληλο ιδεολογικό περίβλημα! Κάτι του είδους «Οι νέοι χρειάζονται την... (εργασιακή) περιπέτεια» ή «Ζήσε μία συναρπαστική ζωή: Από τον έναν εργοδότη στον άλλον», «Οχι στη βαρεμάρα του 8ωρου και στον εφησυχασμό των εργατικών δικαιωμάτων»!

Τελικά οι Ευρωπαίοι Εταίροι (τους) μπορούν από ό,τι φαίνεται, εκτός από το να κάνουν «μόχλευση» κεφαλαίων να κάνουν και «μόχλευση» ανθρώπων. Και ιδίως νέων ανθρώπων.

Πάντως, είμαστε βέβαιοι ότι και για το θέμα αυτό η ΝΔ θα έχει κάποιες ιδέες «αναδιαπραγμάτευσης» και ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια προσέγγιση «χωρίς μονομερείς ενέργειες».

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; Ο «σοσιαλιστής» ηγέτης Φρανσουά Ολάντ, η ελπίδα της Ευρώπης, ο υπέρμαχος της ανάπτυξης, ο οραματιστής της Γηραιάς Ηπείρου, θα στηριχθεί στις επικείμενες γαλλικές βουλευτικές εκλογές από την ...κόρη του Λεπέν και επικεφαλής του ακροδεξιού μετώπου;

Μα πώς γίνεται αυτό; Δεν είναι δυνατόν! Είναι σαν να λέει κανείς ότι στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν στην ίδια κυβέρνηση με ακροδεξιούς! Α, συγνώμη, αυτό έχει ήδη γίνει...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ