Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΦΕΣ Π. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Αδιαπραγμάτευτη η συμφωνία για τα βάρβαρα μέτρα

Δηλώσεις έκανε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μετά τη λήξη των εργασιών

Τη συνέχιση της σκληρής λιτότητας, παράλληλα με την προώθηση των αντιλαϊκών «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», που οδηγούν σε παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και μονοπώληση κλάδων της παραγωγής, έθεσαν ως προϋπόθεση στην Ελλάδα οι 26 εταίροι της στην ΕΕ, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την «ανάπτυξη» με παραμονή της χώρας στο ευρώ, προς όφελος των ελληνικών και ευρωενωσιακών επιχειρηματικών ομίλων.

«Οι εταίροι θεωρούν αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη. Θεωρούν ωστόσο επίσης αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, μετά το τέλος της προχτεσινής άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Η τήρηση των «υποχρεώσεων» ισοδυναμεί με την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων της δανειακής σύμβασης από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τα συμφωνηθέντα που υπαγορεύονται από τη δανειακή σύμβαση». Αυτή ήταν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επωδός στις συναντήσεις του Π. Πικραμμένου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ καθώς και με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους Ζ. Μπαρόζο και Χ. Ρομπάι. Για την κλιμάκωση της βαρβαρότητας σε βάρος του ελληνικού λαού, είχαν δεσμευτεί νωρίτερα οι Αν. Σαμαράς και Ευαγ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του «Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» και του «Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τα «αναπτυξιακά» μέτρα για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επισήμανε «την ανάγκη ανάληψης δράσεων άμεσου αποτελέσματος» και μεταξύ άλλων πρότεινε την έκδοση «ομολόγων έργου» για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, την «αξιοποίηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και «την αξιοποίηση των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων» της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι στη διάρκεια της Συνόδου δεν τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ ούτε συζητήθηκε κανενός είδους σενάριο για προετοιμασία των κρατών - μελών για αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη. Ο ίδιος ανέφερε ότι στη διάρκεια των επαφών συζητήθηκε η πολιτική κατάσταση στη χώρα ενόψει και των εκλογών του Ιούνη και υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε κάποια συνέχεια του ζητήματος περί του δημοψηφίσματος» που είχε θέσει η Αγ. Μέρκελ την προηγούμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ