Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Λανσάρεται σαν ο πιο αξιόπιστος διαχειριστής

Θέλει επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ για συμπληρωματικά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου

Την εικόνα του «αξιόπιστου» και «αποτελεσματικού» διαπραγματευτή με την ΕΕ, επειδή σέβεται και εφαρμόζει πλήρως τις δεσμεύσεις προς τους εταίρους και δανειστές, καλλιεργεί ο Α. Σαμαράς, οξύνοντας ταυτόχρονα τα ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα που υπηρετούν την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, στη βάση του νέου δίπολου «κεντροδεξιά - κεντροαριστερά».

Στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε ξεκάθαρα τη δέσμευσή του για πλήρη εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων εντός και εκτός μνημονίου, επιχειρώντας να καλλιεργήσει αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες για «οφέλη» από την «ανάπτυξη» που προωθείται στην ΕΕ.

Οπως φάνηκε καθαρά από τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά, η επαναδιαπραγμάτευση που επαγγέλλεται η ΝΔ εξαιρεί αυτονόητα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και ζητά συμπληρωματικά «αναπτυξιακά» μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς και την απαλλαγή τους από φορολογικά και ασφαλιστικά «βάρη», προκειμένου να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους.

«Η Ελλάδα που θέλουμε είναι η Ελλάδα που μένει μέσα στην ΕΕ, μένει μέσα στο ευρώ. Είναι μια Ελλάδα που θα ανταποκριθεί στην ανάγκη μιας νέας διαρθρωτικής πολιτικής, δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτοχρόνως θα έχει πολιτικές προσανατολισμένες προς την ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Μόντι, δίνοντας το ξεκάθαρο στίγμα της στρατηγικής που εφαρμόζει.

Στη βάση αυτή εμφανίζεται υπέρμαχος και θεματοφύλακας του ευρωμονόδρομου, επιχειρώντας να αξιοποιήσει την καλλιεργούμενη ψευδαίσθηση περί «Ευρώπης που αλλάζει», ενώ οξύνει τα εκβιαστικά και παραπλανητικά ψευτοδιλήμματα. «Αλλάζει αυτή η Ευρώπη. Και την ώρα που αλλάζει, δίνει με τη σειρά της αυτή την ελπίδα για την αλλαγή. Και πρέπει εμείς να είμαστε προσδεδεμένοι σε αυτό το άρμα, προκειμένου να μπορέσουμε να κερδίσουμε», υποστήριξε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, μετά το τέλος της συνόδου κορυφής του ΕΛΚ.

Από τη σκοπιά αυτή ταυτίστηκε με τις θέσεις του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ, που τις χαρακτήρισε «θέσεις χρυσό για την Ελλάδα», γιατί όπως ισχυρίστηκε με τις θέσεις αυτές «υπάρχει δυνατότητα να βγούμε πιο γρήγορα από το τέλμα», εννοώντας προφανώς την ελληνική αστική τάξη, για τα συμφέροντα της οποίας πασχίζει.

Ταυτόχρονα, επιμένει να δίνει στις εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος για «ευρώ ή δραχμή», διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα και καταφεύγοντας σε κάθε είδους κινδυνολογία. «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο διακύβευμα: Θα μείνουμε γύρω από την ισχυρή δύναμη που λέγεται Ευρώπη, ευρώ ή αυτά τα κεκτημένα μετά από θυσίες πάρα πολλών ετών θα τα πετάξουμε όλα στον γκρεμό;», τόνισε. Στο ίδιο μήκος ισχυρίστηκε ότι «επενδύσεις δεν θα έρθουν χωρίς το ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ