Σάββατο 26 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία τη Δευτέρα σε Τύπο και ΜΜΕ

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ τη Δευτέρα 28 Μάη, με αποφάσεις των ΔΣ των Ενώσεων και Ομοσπονδιών του χώρου. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

«Με ταξική ενότητα και συσπείρωση σε κάθε χώρο δουλειάς σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία, δε συμβιβαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε», τονίζει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι η υποταγή και η «εργασιακή ειρήνη», το πετσόκομμα των δικαιωμάτων όχι μόνο δε γλιτώνουν τους εργαζόμενους από τη σφοδρή επίθεση, αλλά στρώνουν το έδαφος για συνεχή χτυπήματα σε βάρος των δικαιωμάτων τους. «Καμιά αυταπάτη! Οποιες κι αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις και τα μετεκλογικά μαγειρέματα, η αντεργατική επίθεση θα συνεχιστεί, νέα μέτρα θα προστεθούν στις πλάτες των εργαζομένων», σημειώνει.

Καλεί δε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να ορθώσουν εμπόδια στην εφαρμογή τους, να καταργήσουν στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να βαδίσουν στο δρόμο των εργαζομένων στα Ποτά και στα Ναυπηγεία που συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία υπέγραψαν κλαδικές και τοπικές συμβάσεις εργασίας χωρίς μειώσεις, με προστασία όλων των εργαζομένων, παλιών και νέων, ακύρωσαν στην πράξη τη μετενέργεια. Να μην κάνουν «ούτε βήμα πίσω από τα κεκτημένα μας, ούτε σεντ μείωση στο μισθό μας».

«Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά και διεκδικούμε:

  • Καμία διαπραγμάτευση για μειώσεις, τώρα ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, ιδιαίτερα στα χαμηλά κλιμάκια.
  • Στις ΣΣΕ να υπάγονται και όσοι εργάζονται στα λεγόμενα "new media".
  • Κατάργηση κάθε μορφής ατομικής σύμβασης ή συμφωνίας που προβλέπει μειώσεις.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις για μείωση αποδοχών στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ) και να ισχύσουν οι κλαδικές συμβάσεις.
  • Αμεση κατάργηση όλων των λεγόμενων ελαστικών σχέσεων (ΔΠΥ κλπ.). Οχι απλήρωτη και "μαύρη" πρακτική εξάσκηση, αλλά με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Οσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ, να υπολογίζεται ο χρόνος ως συντάξιμος, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αναστολή πληρωμών των δανείων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ