Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ από συνδικαλιστές ηλεκτροτεχνίτες

Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές της 17ης Ιούνη απευθύνουν συνδικαλιστές από τον κλάδο των ηλεκτροτεχνιτών, με κείμενο που υπογράφουν και έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι Ηλεκτροτεχνίτες,

Εμείς τα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου του κλάδου μας με τις θέσεις του ΠΑΜΕ, σας καλούμε να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για την αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Εχουμε το θάρρος και το δικαίωμα να σας κοιτάμε στα μάτια και να ζητάμε την ψήφο σας στις εκλογές γιατί όλοι εμείς χρόνια τώρα, χωρίς κανένα συμβιβασμό, υποχώρηση, συνδιαλλαγή με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, αντισταθήκαμε σε κάθε αντεργατικό μέτρο.

Συμβάλαμε αποφασιστικά στο κέρδισμα κατακτήσεων. Στην αντίσταση για να μην αφαιρεθούν όλες μας οι κατακτήσεις.

Γιατί το κόμμα μας δεν λέει ψέματα, δεν κοροϊδεύει, δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια, δικαιώθηκε σε όσα έλεγε. Δεν πατάει σε δυο βάρκες.

Σας καλούμε να αποφασίσετε κρίνοντας την κάθε πολιτική δύναμη με βάση την πείρα σας.

Τα άλλα κόμματα ένα στόχο έχουν: Πώς θα υπηρετηθεί και μόνο η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά τις 18 Ιούνη η κυβέρνηση που θα έχουμε απέναντί μας είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή θα είναι αντίπαλός μας. Δεν πρόκειται να στηρίξει το λαό καθόλου. Αντίθετα, ο λαός και στην προεκλογική περίοδο και αμέσως μετά πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί. Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα.

Να γιατί χρειάζεται ένα ΚΚΕ ισχυρό, δυνατό.

Σας καλούμε λοιπόν, σε αγωνιστική συσπείρωση με το ΚΚΕ για να αλλάξουν τα πράγματα. Είναι το μόνο κόμμα που τοποθετείται με σαφήνεια στο κεντρικό πολιτικό πρόβλημα: Με τα μονοπώλια ή το λαό. Δεν πατάει σε δυο βάρκες. Είναι με το λαό.

Είναι το κόμμα εκείνο που, χωρίς να φοβάται τις θυσίες, χωρίς να φοβάται κανένα εμπόδιο μπροστά του, θα τα δώσει όλα για να αναπτυχθεί η εργατική λαϊκή δράση, να απελευθερωθεί πλήρως η λαϊκή πρωτοβουλία και να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Διαφορετικά ο λαός θα οδηγηθεί σε μια τραγωδία.

Η ελπίδα σήμερα για το λαό είναι η ουσιαστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Είναι ένα προπύργιο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι στα δικά σας τα χέρια».

Την ανακοίνωση υπογράφουν: Νικόλαος Γκίκας πρόεδρος της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, Αποστόλης Μπόλτσης αντιπρόεδρος της Ενωσης, Λάμπρος Λαμπονίκος γενικός γραμματέας, Νικόλαος Τσούκας αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Ιωάννης Σμπόρος ταμίας, Αθανάσιος Κασκάνης αναπληρωτής ταμίας, Ερμάλ Ζίλφο έφορος, Θεολόγος Μωραΐτης, Ελευθέριος Λεκώσης, Χρήστος Σιατήρας, Χαράλαμπος Παπαγεωργόπουλος μέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ