Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από αύριο οι αυξήσεις του ΟΤΕ

Από αύριο Σάββατο, θα ισχύσουν τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ. Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε αρχές Γενάρη αυξήσεις στην αστική μονάδα (από 9 δρχ. το λεπτό στις 10,5) και στο πάγιο μηνιαίο τέλος (από 2.400 δρχ. στις 2.800).

Στο διάστημα που πέρασε, η εποπτεύουσα τον κλάδο Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δεν επέτρεψε στον ΟΤΕ την άμεση εφαρμογή των τιμολογίων. Ενας από τους λόγους που προέβαλε, ήταν η ανάγκη να εξετάσει τη λεγόμενη «κοστοστρέφεια» ή μη των τιμολογίων του Οργανισμού. Βάσει του θεσμικού πλαισίου, ο ΟΤΕ πρέπει να παρουσιάζει τιμολόγια προσανατολισμένα στο κόστος και να δικαιολογεί επαρκώς στην ΕΕΤΤ τις όποιες αυξήσεις, πριν τις εφαρμόσει.

Τελικά, η ΕΕΤΤ εξέδωσε απόφαση, που επιτρέπει μεν την εφαρμογή των νέων τιμολογίων, ενώ δεν αποδεικνύεται η «κοστοστρέφεια». Συγκεκριμένα, αποδέχτηκε ισχυρισμούς της διοίκησης του ΟΤΕ και αποφάνθηκε ότι το κόστος του πάγιου έπρεπε κανονικά να είναι 3.627 δρχ. το μήνα και ο ΟΤΕ το αυξάνει μόνο μέχρι τις 2.800. Και πως επειδή κάπως πρέπει να καλυφθεί το έλλειμμα, θα επιβαρυνθεί η αστική και η υπεραστική μονάδα. Η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε την εφαρμογή τους από αύριο Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ