Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτεινοί σηματοδότες για τυφλούς

Διακόσιες ειδικές συσκευές άρχισε να τοποθετεί το ΥΠΕΧΩΔΕ σε φωτεινούς σηματοδότες διαφόρων δήμων της Αττικής (Αθήνα, Πειραιάς, Καλλιθέα) για τη διευκόλυνση και ασφαλή κίνηση πεζών ατόμων με προβλήματα όρασης.

Οι συσκευές αυτές, λειτουργούν μόνον κατόπιν εντολής του ατόμου με πρόβλημα όρασης, μέσω ειδικού τηλεχειριστηρίου, ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι ήχοι - διαφορετικοί για το «πράσινο» και το «κόκκινο» - δε θα παράγονται συνεχώς, και επομένως θα αποφεύγεται η άσκοπη ενόχληση των περιοίκων, αλλά μόνο όταν πραγματικά εξυπηρετούν τη διέλευση του τυφλού πολίτη. Η ένταση των ηχητικών σημάτων προβλέπεται να αυξομειώνεται αυτόματα, ανάλογα με τη στάθμη θορύβου στο περιβάλλον.

Οπως ανακοίνωσε χτες το ΥΠΕΧΩΔΕ, μέχρι το τέλος του χρόνου θα εγκατασταθούν 200 ειδικές συσκευές σε φωτεινούς σηματοδότες της πρωτεύουσας, σε διαβάσεις πεζών που θα επιλεγούν από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών. Επίσης, το υπουργείο διέθεσε στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών 400 τηλεχειριστήρια προκειμένου να εφοδιάσει με αυτά τα μέλη του.

Τέλος, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθεί σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Περιφέρειες στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα, στο Ρέθυμνο, στα Τρίκαλα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ