Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
«Εγγυητής» για κυβέρνηση συνεργασίας

Παρέμβαση Βενιζέλου στις συνολικότερες διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού

Να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ σαν καταλύτη για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου μετά τις κάλπες και σαν εγγυητή για την εφαρμογή των όρων της δανειακής σύμβασης, επιδιώκει ο Ευ. Βενιζέλος.

Με στόχο μπροστά στις κάλπες του Ιούνη να διασφαλίσει εκλογικά ποσοστά που θα επιτρέψουν στο ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στα μετεκλογικά παζάρια για κυβέρνηση συνεργασίας, ο Ευ. Βενιζέλος λανσάρει τη δική του εκδοχή για «αναθεώρηση» της δανειακής σύμβασης σαν τη μόνη «εθνική στρατηγική» για την παραμονή της χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που ασπάζονται όλα τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα.

Με ομιλίες τους στη Χαλκίδα και τη Λιβαδειά το προηγούμενο τριήμερο αλλά και χτες, σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος έπαιξε το χαρτί της «ακυβερνησίας», εκφράζοντας αμφιβολίες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Την ίδια ώρα ωστόσο, υπογράμμισε ότι «απαιτούνται συνεργασίες. Απαιτείται στην πραγματικότητα μία διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

«Με την παρουσίαση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι η χώρα οδηγείται στο διχασμό και την ακυβερνησία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αξιοποιώντας τις τυχοδιωκτικές και παραπλανητικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν καταγγελία του μνημονίου με ταυτόχρονη όμως «αξιοποίηση» των πόρων της δανειακής σύμβασης, ο Ευ. Βενιζέλος παρουσίασε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων με «αναθεώρηση» επιμέρους μέτρων σαν μονόδρομο. «Το μείζον θέμα είναι η ίδια η σημασία και η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης», τόνισε και χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα επιτέθηκε τόσο στην ηγεσία της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν στήσει, όπως είπε, «ένα πλαστό δίπολο ένα δικομματικό παιχνίδι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιά», και διεκδικώντας ρόλο στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος σημείωσε ότι «η εποχή των μονοκομματικών πλειοψηφιών και των αυτοδύναμων κυβερνήσεων έχει περάσει».

Ο ίδιος προχώρησε σε ανοιχτή πρόκληση συνεργασίας στα κόμματα της «υπεύθυνης αριστεράς» και ισχυρίστηκε ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής αριστεράς». Υποστήριξε ότι «μόνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη συνεννόηση και τη συνεργασία» και τόνισε: «Ζούμε στην εποχή των συνεργασιών, στην εποχή των συσπειρώσεων. Η χώρα δεν κυβερνιέται από καμία κυβέρνηση που διαθέτει μικρή νομιμοποίηση. Δεν κυβερνιέται ούτε με 18% ούτε με 25% του εκλογικού Σώματος».

Εκφράζοντας συνολικά τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης για να αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος μετά τις κάλπες, ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ για να καθορίσει «την πολιτική κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης» και σημείωσε: «Μόνη λύση είναι η συνεργασία και η συνεννόηση. Μόνη λύση είναι η εθνική στρατηγική της συστηματικής και θαρραλέας αναθεώρησης των δυσμενών όρων του μνημονίου, δηλαδή της δανειακής σύμβασης». Προανήγγειλε δηλαδή κλιμάκωση της επέλασης σε βάρος του λαού, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ