Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώνει η κυβερνητική πρακτική

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η εκδήλωση της νέας κυβερνητικής προσπάθειας φίμωσης του «Ριζοσπάστη», που εκφράστηκε με την κατάθεση αγωγής εναντίον της εφημερίδας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο, για «συκοφαντική δυσφήμιση» επειδή δημοσίευσε όλα τα στοιχεία που ήρθαν στο φως μετά τη μήνυσή του εναντίον του Θ. Κατριβάνου. Μια αγωγή που επί της ουσίας βάλλει κατά της ελευθεροτυπίας και αμφισβητεί το δικαίωμα της πλήρους και αντικειμενικής πληροφόρησης του λαού. Μια αγωγή μέσω της οποίας επιχειρείται να καταπνιγεί κάθε φωνή που ασκεί πολιτική κριτική, μια αγωγή που αποσκοπεί στην εξόντωση, από κάθε άποψη, του «Ρ». Της εφημερίδας που, απηχώντας τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ και με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα, καταδικάζει και αντιπαλεύει την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Οι πραγματικοί στόχοι του Ε. Γιαννόπουλου έγιναν αμέσως αντιληπτοί από πλήθος φορέων και παραγόντων της πολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου, που καταδικάζουν με έντονο ύφος την άσκηση πολιτικής δίωξης. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, που καλύπτει, στηρίζει, υποθάλπει τέτοιες ενέργειες.

Η εφημερίδα από χτες κατακλύζεται στην κυριολεξία από δηλώσεις καταδίκης της κυβερνητικής πρακτικής, συμπαράστασης και αλληλεγγύης, από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς, παράγοντες της δημοσιογραφίας, του πνεύματος, αλλά και από πολιτικούς όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ