Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Διεκδικεί ρόλο καταλύτη για μετά τις εκλογές

Προτείνει κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» για ενιαίο μέτωπο απέναντι στο λαό από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου

Κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» μεταξύ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της άρχουσας τάξης για αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος, ζήτησε χτες ο Ε. Βενιζέλος σε ομιλία του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Παράλληλα, έσπευσε να αναλάβει ξεκάθαρες δεσμεύσεις απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες για την παροχή νέων φοροαπαλλαγών, κρατικών και κοινοτικών επιδοτήσεων, αλλά και διάνοιξη νέων κερδοφόρων πεδίων επιχειρηματικής δράσης, μέσω των «μεγάλων έργων» και των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

«Χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, εθνική στρατηγική ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και εφικτή», που θα προχωρήσει την «αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, κρατώντας όλα τα θετικά της σύμβασης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έριξε ξανά στο τραπέζι τη δική του εκδοχή της «αναδιαπραγμάτευσης», με στόχο να στρώσει το δρόμο για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, είτε με κεντροαριστερό, είτε με κεντροδεξιό πρόσημο. Τα ίδια αναφέρει και σε «ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες» που δημοσιοποίησε χτες βράδυ.

«Ο κόσμος ζητά συνεργασίες, οι αριθμοί επιβάλλουν συνεργασίες, αλλά πολιτικά ρεαλιστικές και ισορροπημένες, που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, να δώσουν λύση και όχι να επιδεινώσουν τα προβλήματα», ισχυρίστηκε στην ομιλία του ο Ε. Βενιζέλος, διεκδικώντας για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ το ρόλο του «καταλύτη» στα μετεκλογικά παζάρια «μέσα από την ανάδειξη του τρίτου πόλου». Απευθυνόμενος ειδικότερα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως πρέπει να «πάρει ξεκάθαρη θέση» μετά τις εκλογές στην προοπτική της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας.

Στην ίδια ομιλία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα πλέγμα φιλομονοπωλιακών μέτρων, όπως:

-- Αμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Η τράπεζα πρέπει να υπάρχει. Για να υπάρχει η τράπεζα πρέπει να υπάρχει η δανειακή σύμβαση, να πέσουν τα 50 δισ. ευρώ για να στηριχτεί όλο αυτό το σύστημα», τόνισε ο Ε. Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να προσφέρει νέα πακέτα με ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες.

-- Επίσπευση της προκήρυξης των μεγάλων έργων μέσω του ΕΣΠΑ. Δεσμεύτηκε για την έναρξη έργων 5,5 δισ. ευρώ, στα έργα οδοποιίας, στην ενέργεια, στα νερά, στα απορρίμματα.

-- Νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, που όπως είπε θα βασίζεται στις «εκθέσεις όλων των ξένων ειδικών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου». Ενα φορολογικό σύστημα που θα έρθει να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες του λαού, όταν στον αντίποδα θα προσφέρει νέα φορολογικά κίνητρα και απαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

-- Προώθηση επιχειρησιακών προγραμμάτων στο χώρο της καινοτομίας, με την παροχή φορολογικών κινήτρων και πολύ σημαντικών απαλλαγών. Πεντακάθαρος ο στόχος για επιχειρηματική δράση χωρίς κανένα εμπόδιο στα κέρδη, την ώρα που ο λαός στενάζει από τη φοροαφαίμαξη.

-- Αλλαγή του νομικού πλαισίου για τις χρήσεις γης και τις αδειοδοτήσεις. Με στόχο την παραχώρηση μεγάλων εκτάσεων γης σε μονοπωλιακούς ομίλους.

-- Την καταβολή 6,5 δισ. ευρώ των καθυστερούμενων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις καθώς και την επιστροφή ΦΠΑ 1 δισ. προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ