Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαιολογικά ευρήματα στην Κάρλα

Κομβικό σημείο περαιτέρω έρευνας θα αποτελέσει τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που αποκάλυψαν εργασίες για την επαναδημιουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας στη Μαγνησία.

Οι 11, συνολικά, τάφοι (10 ενηλίκων και ένας παιδικός), που βρέθηκαν σε βάθος 2μ, περίπου, χρονολογούνται στο τέλος της Μέσης Εποχής Χαλκού (1700-1600 π.Χ.), περιείχαν περισσότερες από μία ταφές, πάνω από 20 αγγεία, ιδιαίτερης αισθητικής και τεχνοτροπίας, σφονδύλια και πήλινα διακοσμητικά, με κωνικό σχήμα.

Οι επιστημονικές πληροφορίες που αντλούνται από το συγκεκριμένο νεκροταφείο, σε συνδυασμό με αντίστοιχα δεδομένα από άλλα νεκροταφεία που έχουν βρεθεί στην περιοχή της Θεσσαλίας και με τα λιγοστά στοιχεία για τα οικιστικά σύνολα, αναδεικνύουν - αρκετά - το γενικότερο κλίμα της συγκεκριμένης περιόδου, που χαρακτηρίζεται από αλλαγές και ανακατατάξεις σε σχέση με τις πρωιμότερες φάσεις της Μέσης Εποχής Χαλκού.

Οι τάφοι, που βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Κάρλας, δίνουν σημαντικά στοιχεία για τα έθιμα και τις συνήθειες πριν από 3.700 χρόνια, περίπου, αποτυπώνοντας τη μακρά διαδρομή στην εξέλιξη και του πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ