Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κανένας εκβιασμός, κανένας εφησυχασμός

«Ο νέος δικομματισμός σέρνει μαζί του τις δοκιμασμένες πρακτικές του παλιού, τα αποπροσανατολιστικά και κάλπικα διλήμματα με τα οποία επιχειρεί να χειραγωγήσει τις λαϊκές συνειδήσεις (...) Την ώρα ακριβώς που τα σύννεφα της ανεξέλεγκτης ή ελεγχόμενης χρεοκοπίας μαζεύονται απειλητικά πάνω απ' την Ελλάδα, η μεν ΝΔ κινδυνολογεί για να σύρει το λαό στην κάλπη με το φόβο, ο δε ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί έναν εγκληματικό εφησυχασμό σέρνοντάς τον στην παραίτηση και τον αφοπλισμό. Και οι δύο μαζί υπερασπίζουν και εξωραΐζουν τον "ευρωμονόδρομο", αποσκοπώντας στο να τον θωρακίσουν απέναντι στη λαϊκή οργή. Οποιος απ' τους δύο κι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι όχι μόνο δε θα προσφέρει στοιχειώδη ανακούφιση στο λαό, όχι μόνο δε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης της θέσης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αλλά θα κλιμακώσει την επίθεση εναντίον τους, προτάσσοντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που κρατάει και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Να 'ναι ετοιμοπόλεμος ο λαός

Καμία κυβέρνηση, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή, αυτοδύναμη ή συνεργασίας, δεν πρόκειται να σώσει το λαό απ' το μαρτύριο που του επιφυλάσσει μια ανεξέλεγκτη πτώχευση ή ένα νέο "κούρεμα" με νέα μνημόνια (...) από σήμερα πρέπει ο λαός να έχει στο νου του την επόμενη μέρα (...) πρέπει να είναι δυνατός και έτοιμος να αποτελέσει το αντίπαλο δέος σε μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, της κεντροδεξιάς ή της κεντροαριστεράς. Με οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, με ενότητα των εργατών, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, με την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να σταθεί όρθιος και να αντιμετωπίσει στην πράξη τη μαζική εξαθλίωση που σέρνει μαζί της μια ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

ΚΚΕ ισχυρό δύναμη για το λαό

Ενα ισχυρό ΚΚΕ θα θέσει την ισχύ του στην υπηρεσία του λαού, για να μην εξαθλιωθεί, να μην ηττηθεί την κρίσιμη ώρα, αλλά να οργανωθεί και να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του. Το ΚΚΕ έχει την εμπειρία στην οργάνωση, έχει την ψυχραιμία, έχει το σθένος να αναμετρηθεί με τα δύσκολα. Και θα το κάνει. Οσο πιο δυνατό, τόσο πιο αποτελεσματικά για τα λαϊκά συμφέροντα» (από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ