Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη στην Παιανία

Ενας 43χρονος άνδρας, που, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσπάθησε να διαρρήξει σπίτια στην Παιανία, έπεσε χτες τα ξημερώματα νεκρός από πυρά 24χρονου κατοίκου της περιοχής. Ο 43χρονος από την Αλβανία, όπως ανακοινώθηκε, μαζί με έναν 52χρονο ομοεθνή του διέρρηξαν δύο σπίτια, ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν τρίτο. Οταν καταδιώχθηκαν από τους κατοίκους, ο 24χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο.

Συγκεκριμένα, στις 2.50 τα ξημερώματα το θύμα και ο φερόμενος συνεργός του αποπειράθηκαν να μπουν σε σπίτι της περιοχής αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες. Την ίδια τύχη είχαν - σύμφωνα με την Αστυνομία - περίπου 10 λεπτά της ώρας αργότερα όταν προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι όπου μένει ο 24χρονος με τον αδελφό του και τη μητέρα του. Οπως δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής, ο 43χρονος και ο συνεργός του απείλησαν τη γυναίκα με μαχαίρι, ζητώντας της να κλείσει το συναγερμό που χτυπούσε. Τελικά έφυγαν.

Στο σημείο - όπως ανακοίνωσε η αστυνομία - έφτασε περιπολικό το οποίο για 35 λεπτά έκανε ελέγχους για να τους εντοπίσει χωρίς επιτυχία και αμέσως εγκατέλειψε την περιοχή για να πάει, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, σε περιστατικό στη Λούτσα.

Υστερα από μία ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν ξανά προσπαθώντας να μπουν σε τρίτο σπίτι, αλλά γίνονται αντιληπτοί από τους κατοίκους που κυκλοφορούσαν για ώρα με καραμπίνες στους δρόμους, με έναν μάλιστα να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό. Τότε, ο 24χρονος με το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, πυροβολεί τον 43χρονο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο 52χρονος παραδόθηκε στους αστυνομικούς που πήγαν ξανά στο σημείο, ενώ συνελήφθη και ο 24χρονος που αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι αργά χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή δεν είχαν εντοπίσει ούτε τα διαρρηκτικά εργαλεία των δύο ατόμων ούτε και το μαχαίρι που φέρονται να απείλησαν την ιδιοκτήτρια του ενός σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, τόσο ο 52χρονος όσο και ο 43χρονος είχαν μπει νόμιμα στη χώρα, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν συγγενική σχέση.

Ο δικηγόρος του 24χρονου σε ιστοσελίδα δήλωσε πως ο πελάτης του δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον 43χρονο αλλά το όπλο εκπυρσοκρότησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ