Τρίτη 12 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εγκλημα στα παρασκήνια

Την αστυνομική ελληνική ταινία «Εγκλημα στα παρασκήνια», σε σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη, θα μεταδώσει απόψε στις 23.00 η ΕΤ-3.

Μια περιβόητη για τα ερωτικά της σκάνδαλα ηθοποιός, η Ρόζα Δελλή, βρίσκεται μαχαιρωμένη στο καμαρίνι της. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Μπέκας που καλείται να δώσει τις εξής απαντήσεις: Ποιος σκότωσε και πώς έγινε ο φόνος, αφού η πόρτα βρέθηκε κλειδωμένη από μέσα; Ως ύποπτα φέρονται τρία πρόσωπα: Ο ζεν πρεμιέ του θιάσου Χάρης Αποστολίδης που διαπληκτίστηκε μαζί της τη νύχτα του φόνου, ένας άγνωστος που την επισκέφτηκε το ίδιο βράδυ και η συνάδελφός της Ελενα Παυλίδη που πάντα τη μισούσε. Ο δημοσιογράφος Μακρής, που σκαλίζει την υπόθεση για λογαριασμό της εφημερίδας του, καταφέρνει να βρει την άκρη, βοηθώντας έτσι και τον Μπέκα. Δολοφόνος είναι ο Παύλος Στεφάνου, φίλος και προστάτης της νεκρής, ο οποίος, μετά το φόνο, έπεσε θύμα εκβιασμού του αγνώστου που την επισκέφθηκε - κι αυτός ο άγνωστος ήταν ο σύζυγός της, ο Μάκης Αγγέλογλου, για τον οποίο όλοι πίστευαν ότι είχε πεθάνει στην κατοχή - και της Θάλειας Χαλκιά, συναδέλφου της νεκρής.

Η ταινία έχει τιμηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1960 με τα βραβεία Β΄ Γυναικείου Ρόλου και Φωτογραφίας. Ανεπίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών. Παίζουν: Αλίκη Γεωργούλη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Γκίκας Μπινιάρης, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Τίτος Βανδής, Χρήστος Τσαγανέας, Γιώργος Δαμασιώτης, Θανάσης Μυλωνάς, Δήμος Σταρένιος, Σαπφώ Νοταρά, Ζωρζ Σαρρή, Εφη Μελά, Δημήτρης Νικολαΐδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ