Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η ημερίδα για την τρομοκρατία

«Η τρομοκρατία και οι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος», είναι το θέμα της ειδικής ημερίδας, που πραγματοποιεί η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», Πανεπιστημίου 52. Οι εργασίες της ημερίδας έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 12 το μεσημέρι, με την εισηγητική ομιλία, από τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, που θα αναπτύξει τις θέσεις του Κόμματος γύρω από το θέμα αυτό. θα ακολουθήσουν δεκάλεπτες τοποθετήσεις, καθώς και ερωτήσεις και σχολιασμοί από τους παρευρισκόμενους, εφόσον το επιθυμούν, και οι εργασίες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Η εισηγητική ομιλία θα αναπτυχθεί γύρω από τους παρακάτω άξονες:

  • Οι «τρομοκρατικές» οργανώσεις, η κρατική τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα. Αυτοτέλεια και αλληλοσύνδεσή τους.
  • Η πάλη κατά της «τρομοκρατίας». Η τρομοκρατία ως πρόσχημα για την προώθηση της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Αλλοθι για το χτύπημα των λαϊκών και απελευθερωτικών κινημάτων, για τον παραπέρα περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Η κρατική τρομοκρατία και η σύνδεσή της με τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις, την καθοδήγηση και τη δράση τους, το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και τη διεθνοποίησή τους.
  • Η νέα συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την τρομοκρατία και οι στόχοι της.
  • Η στάση του λαϊκού και δημοκρατικού κινήματος της χώρας μας.

Μέχρι την ώρα που έκλεινε η εφημερίδα, θεωρούνταν σίγουρη η συμμετοχή στην ημερίδα των: Αννας Ψαρούδα - Μπενάκη, βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ, Γ. Α. Μαγκάκη, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κατσιμπάρδη, βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Λ. Βερυβάκη, βουλευτή, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τ. Παππά, δικηγόρου, πρώην προέδρου του ΔΣΑ, Θ. Κατριβάνου, υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς και Α. Παπανεοφύτου πανεπιστημιακού.

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας πάρθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, αφού εκτίμησε το θέμα ως εξαιρετικά κρίσιμο, σημαντικό και επίκαιρο, με βάση τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια. Στους βασικούς στόχους της πρωτοβουλίας, εντάσσεται η ανάπτυξη των θέσεων του Κόμματος, αλλά ταυτόχρονα και ενός πλούσιου διαλόγου μεταξύ των πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων που θα συμμετάσχουν.

Παράλληλα, επιδίωξη της ΚΕ του ΚΚΕ είναι να αναλύσει και να φωτίσει ένα σύνθετο και πολύπλευρο θέμα, το οποίο σκόπιμα συσκοτίζεται, η πλέρια εξέτασή του, σε συνάρτηση με τα όσα διαδραματίζονται στην παγκόσμια πολιτική και κοινωνική ζωή και όχι στατικά και αποσπασματικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φιέστες» αντί στήριξη των αγροτών (2011-12-03 00:00:00.0)
Συνένοχοι εργοδοσία και κυβέρνηση (2009-02-11 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το Κυπριακό (2002-11-14 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία εξυπηρετεί συμφέροντα (2000-01-18 00:00:00.0)
Αύριο η ειδική ημερίδα για την τρομοκρατία (2000-01-11 00:00:00.0)
"Το ζήτημα της δημοκρατίας σήμερα" (1999-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ