Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Απεργούν εδώ και 77 μέρες

Εβδομήντα επτά (77) μέρες σκληρού και αταλάντευτου απεργιακού αγώνα μετρούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Από την Πέμπτη 28-3-2012 οι 41 εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης βρίσκονται έξω από την πύλη του εργοστασίου, διεξάγοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που προκήρυξε η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς, να παρθούν πίσω οι 3 απολύσεις και να μην προχωρήσει η επιχείρηση στη μείωση των μισθών (22%) που εφάρμοσε το τελευταίο 15μερο του Μάρτη. Οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν κόντρα στην αδιαλλαξία και το σκληρό πρόσωπο της εργοδοσίας που όχι μόνο δεν τους κουράζει και τους φοβίζει αλλά τους πεισμώνει και τους δίνει δύναμη στον αταλάντευτο αγώνα για το δίκιο τους και το δίκιο της τάξης τους.

Καθημερινά, από την πρώτη μέρα του αγώνα τους, δέχονται την ταξική αλληλεγγύη η οποία συνεχώς εντείνεται, από σωματεία, φορείς, εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, ομάδες της ΟΓΕ και νεολαία.

Στα πλαίσια αυτά την περασμένη Τρίτη 12/6, η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης σε ένδειξη αλληλεγγύης πρόσφερε στους απεργούς, ένα τόνο τρόφιμα ώστε να καλύψουν βασικές ανάγκες σίτισης των ίδιων και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ